Дописи 10.12.2023 о 08:42 comment views icon

Топ-5 ігор, на які я чекаю в найближчому році або не S.T.A.L.K.E.R. 2 єдиним…

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/12/giphy-3-150x150.gif *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/12/giphy-3-150x150.gif *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/12/giphy-3-150x150.gif

Ron Swanson

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

2023-й рік став одним з найяскравіших серед цікавих проєктів за останні декілька років, що підтверджують високі оцінки в оглядах і  відгуки геймерів, серед них: Alan Wake 2, Baldur’s Gate 3, Marvel’s Spider-Man 2, Counter-Strike 2, Remnant 2, Diablo 4, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Forza Motorsport і багато-багато інших… Однак, 2024-й обіцяє бути не менш гарячим для гравців, тому спробую озвучити, які ігри я найбільше чекаю в майбутньому році. 

Ігрова індустрія загалом є найбільшим сегментом у сфері медіарозваг і вже давно залишила позаду себе кіносвіт. Звичайно, завжди цікаво помріяти про майбутнє, тому нижче я навів ТОП-5 комп’ютерних забавок, на які чекаю не тільки я, але і величезна кількість гравців по всьому світу. Звісно, про терміни виходу ми можемо тільки здогадуватись, але все ж таки дуже хочеться побачити як можна більше цікавинок саме у наступному році.


GTA 6 – вперед в минуле!

Після публікування дебютного трейлеру гри Rockstar Games у своєму прес-релізі зазначила платформи, на яких вийде GTA 6. Ймовірно, шоста частина спочатку з’явиться на консолях, а потім її портують на ПК, так само як і порт GTA V нам довелося чекати не один рік після прем’єри на консолях. Остання гра Rockstar Games – Red Dead Redemption 2, теж була випущена на ПК значно пізніше початкового запуску.

Дія нової частини розгорнеться у Вайс-Сіті – вірніше, його сучасному варіанті, а не старої-доброї версії 80-х, як у ностальгічній Grand Theft Auto: Vice City, що вийшла 2002 року.

Люсія та Джейсон – Бонні й Клайд нашого часу

У GTA 6 буде два головні герої та вперше для серії одним із них стане жінка: їхні імена – Люсія та Джейсон. Сюжетна лінія буде базуватися на історії Бонні та Клайда, відомих грабіжників. Нагадаємо, що у попередній GTA 5 головних героїв було троє – Майкл, Франклін та Тревор.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

На відео бачимо нарізки кат-сцен та кадри з видами Вайс-Сіті, які дозволяють оцінити якість графіки, неігрових персонажів, поїздки на всіляких транспортних засобах, добротну стрілянину та решту колориту. Тому, тримаймо кулаки, щоб нова частина легендарної серії виправдала наші надії та затягнула нас у знайомий світ на багато сотень годин.


S.T.A.L.K.E.R. 2: «маслину» кожному даром і хай ніхто не «заходить збоку»

Наприкінці серпня 2023 року розробники гри «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля» прийняли рішення перенести (хто б сумнівався) вихід другої частини на 2024 рік. Причому дата виходу гри вже не вперше відкладається з різних причин, що стало доброю традицією для першого «Чекалкера» і закономірний варіант для довгоочікуваного продовження.

Перші розмови про вихід другої частини «Сталкера» розпочалися ще 2009-го року — планувалося, що воно з’явиться 2012 року, однак реліз було скасовано. 2018-го року у Сергія Григоровича з’явився офіційний анонс виходу другої частини гри:

Я офіційно заявляю: GSC Game World розробляє S.T.A.L.K.E.R. 2

Відомо, що S.T.A.L.K.E.R. 2 стане продовженням оригінальної трилогії, остання частина якої – «S.T.A.L.K.E.R.: Поклик Прип’яті» – вийшла ще у далекому 2009-му році. Події другої частини відбуватимуться у наш час, це позначиться на навколишньому світі гри, адже за останні роки Зона сильно змінилася. 

Головним героєм буде найманець Скіф, якого не було у першій частині та доповненнях. З трейлерів стає зрозуміло, що він повинен дістатися до якоїсь «протоаномалії» під назвою «Серце Чорнобиля», проте, що вона собою являє — невідомо. Сподіваємось, у 2024-му році нам все стане зрозуміло і нова гра виправдає надію, зважаючи на те, що бонусом для активних фанатів обіцяли середовище для розробки модифікацій.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

The Witcher 4 – на кожного «накера» знайдеться управа

Насамперед варто сказати, що The Witcher 4 — лише робоча назва нової гри з відьмачого всесвіту. Її використовують фанати для зручності, але один зі співробітників польської студії прямо заявив, що на релізі продукт отримає іншу назву.

Розробники неодноразово говорили, що історію Геральта з Рівії закінчено та основним претендентом на головну роль у наступній грі вважають Цирі, яка залишається улюбленицею фанатів «Відьмака». Звичайно, все може змінитися, якщо сюжет перенесе нас на кілька століть раніше чи пізніше. Глава PR-відділу CD Projekt RED припустив, що персонажі минулої гри в новій так і не з’являться – принаймні особисто.

Розробка The Witcher 4 ведеться на рушії Unreal Engine 5 (так що чекаємо на солідні системні вимоги), однак невідомо, коли розробники будуть готові розкрити перші подробиці гри, а також показати перший трейлер «Відьмак 4». Керівники CD Projekt RED пояснюють відмову від власного двигуна REDengine ширшими можливостями та порівняльною простотою Unreal Engine 5 – рушієм вже вміють користуватися багато фахівців, що полегшить роботу та дозволить залучати до окремих частин гри сторонні студії.

Крім The Witcher 4 студія CD Projekt RED починає активну розробку Cyberpunk 2, на даний час команда розподілена між проєктами у пропорції приблизно 50 на 50, хоча ходять плітки, що на всесвіт кіберпанку все-таки буде менший пріоритет.

Хотілось би зустріти у новій частині хоча б деяких відомих персонажів з третьої частини, адже чародійки та самі відьмаки живуть значно довше за простих смертних.


Fable (2024) – казка для дорослих?

Літом 2023-го Microsoft у рамках своєї ігрової презентації Xbox Games Showcase показала трейлер нової Fable. У ролику продемонстрували персонажів та трошки кадрів ігрового процесу, головною героїнею (дежавю з GTA 6) цього разу стане дівчина.

У трейлері можна побачити досить високий рівень графіки та класичну для Fable казкову атмосферу, а також персонажа, якого зіграв актор та комік Річард Айоаді. Вірогідно, що його персонажа чекає одна з важливих ролей у сюжеті нової гри. 

Нова частина серії Fable все ще знаходиться на досить ранніх стадіях розробки. Відомо, що до команди розробників приєднався Тобі Хейнс, який раніше був художником Sea of Thieves.

Однак, деякі факти не додають оптимізму на швидкий реліз, адже студію покинула письменниця — Ганна Мегіл, в якій вона працювала з лютого 2021 року, що наштовхує на творчі розбіжності у команді. Цілком вірогідно, що сценаристка просто закінчила свою роботу над сюжетом гри та вирішила зайнятися чимось іншим (але це не точно)… Згадаємо, що вона у свій час приклала руку до Dishonored: Death of the Outsider, Control та Avatar: Frontiers of Pandora. 

Всі сильні та незалежні…

Втім, не варто бігти попереду поїзда та очікувати швидких термінів реалізації, адже хороше вино, як відомо, має настоятися, інакше на виході ми отримаємо сирий та нецікавий продукт.


The Elder Scrolls VI: а скільки разів ти вже купив Скайрім?

У 2023-му виповнилося п’ять років з анонсу The Elder Scrolls 6, за цей час Bethesda практично не тішила нас новинами про розробку довгоочікуваної RPG, обмежуючись лише рідкісними натяками та вкрай розпливчастими повідомленнями. Тому всі прогнози ґрунтуються лише на фанатських теоріях, що не дозволяє зробити деякі адекватні висновки про те, що нас чекає в новій частині однієї з найвідоміших рольових серій в індустрії.

Хоча Bethesda і не уточнювала, в якій провінції розгорнуться події шостої частини, у спільноті фанатів щодо цього є дві основні теорії:

 

  • Дія TES 6 відбуватиметься у північно-західній провінції континенту — Хамерфелі, яка межує з Хай Роком, Скайрімом та Сіродіїлом. Цей висновок базується на великій кількості кам’янистих, пустельних і гірських ландшафтів.
  • Місце дії шостої частини – провінція Хай Рок, але у цього припущення не більше аргументів, адже річ у тому, що показана в офіційному тизері гірська місцевість, на думку деяких ентузіастів, дуже схожа на те, що можна зустріти у цій локації. 

Хоч гра ще не вийшла, але керівник Тодд Говард вже має на неї великі плани й в одному з інтерв’ю зізнався, що мета студії зробити нову частину не менш живучою, ніж The Elder Scrolls 5: Skyrim. Цілком можливо, що він планує продавати її по бізнес-моделі, що стала мемом і отримала назву: «Купи Скайрім»:) Відомо, що прогнози та реальність — різні речі, тому навряд чи ми побачимо готовий продукт у наступному році, але ж «дурень думкою багатіє…»


Бути чи не бути — ось в чому питання

Як бачимо, очікування від потенційних релізів на наступний рік дуже високі, але варто розуміти, що в нинішньому турбулентному світі не варто робити серйозних прогнозів. В той самий час, попри мінливу геополітичну ситуацію, ігрова індустрія живе ніби у паралельному всесвіті, продовжуючи реалізовувати самі сміливі фантазії геймдеву. Тому маємо надію, що всупереч всім “чорним лебедям”, ми дочекаємося цікавих ігрових проєктів, які дозволять нам повернутися у значно деталізованіші та такі знайомі локації Сталкеру, TES, Vice City…  Крім того, чому б не поринути у “сіру філософію” Анджея Сапковського чи спадкоємця казкового світу Пітера Моліньє? Все що від нас потребується — це дочекатися дати релізу і вже тоді побачити все власними очима, заодно перевіримо, наскільки правдиві прогнози всезнайок-фанатів.

Новорічні космознижки до -50% від Click.ua на широкий асортимент техніки - від стильних гаджетів до потужних геймерських комп'ютерів! 🎮📱
Забезпечте собі та близьким подарунки за вигідними цінами.
Акція триває з 2.12.2023 по 4.01.2024.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: