Новини Новини 22.10.2022 о 17:48 comment views icon

12 років тому Microsoft випустила Windows Phone 7 – операційну систему, яка стала успішною та одночасно провальною для компанії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

21 жовтня 2010 року Microsoft випустила ОС Windows Phone 7 по всьому світу. Офіційний запуск у США відбувся за кілька тижнів, 8 листопада.

Windows Phone 7 вважається однією зі знакових мобільних амбіцій Microsoft. До цього компанія на “останньому подиху” випустила Windows Mobile 6.5, а потім з’явились чутки, що її замінить “Photon OS”, також відома як Windows Mobile 7. Але замість того, щоб продовжити еру дизайну Windows Mobile, компанія обрала дуже сміливий шлях Windows Phone 7 Series (пізніше прибравши “Series” із назви).

12 лет назад Microsoft выпустила Windows Phone 7 - операционную систему, которая стала успешной и одновременно провальной для компании

Windows Phone 7 була новим поглядом на операційну систему. Користувальницький інтерфейс багато чого запозичив із серії музичних плеєрів Zune та черпав натхнення у швейцарських механізмах 1960-х років. Занурена у шрифти, такі як Helvetica, а потім Segoe WP, “сучасна і чиста” мова дизайну Microsoft отримала назву – Metro UI.

Користувальницький інтерфейс Metro пізніше перетворився на загальний “інтерфейс користувача Windows 8” через заявку на товарний знак німецької багатонаціональної корпорації Metro AG. Це не завадило багатьом програмам, таким як MetroTube, з честю перейняти його філософію.

12 лет назад Microsoft выпустила Windows Phone 7 - операционную систему, которая стала успешной и одновременно провальной для компании

Windows Phone 7 на той час була унікальна в порівнянні з iOS та Android. Дизайн Microsoft спирався на чисто білу або чорну тему без шпалер та великі Live Tiles (живі плитки), які демонстрували фотографії, оновлення програм та все, що придумали розробники.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Live Tiles еволюціонували в Windows 8, яка, на жаль, була відкинута публікою як надто радикальна зміна класичного робочого столу.

Колишній топменеджер Microsoft Стівен Сінофскі показав ранні концепції Windows 8 [Відео]

Xbox також багато років дотримувалася дизайну, схожого на плитки, оскільки компанія прагнула узгодити свою філософію дизайну між брендами.

Попри дуже далекоглядне і радикальне переосмислення Microsoft того, як повинен виглядати сучасний інтерфейс користувача, багато людей вважали телефонну ОС занадто різкою або навіть заплутаною в порівнянні з більш знайомими значками додатків на настільному підході iOS і Android.

Але мова плаского дизайну Microsoft Metro UI досі знаходить відгук у людей, які щодня користувалися пристроями з Windows Phone 7, такими як Samsung Focus, HTC HD7, Dell Venue Pro, LG Quantum, HTC Surround та LG Optimus 7.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Чи вдалося Microsoft випередити свій час? ОС, дійсно, вийшла на ринок надто пізно, оскільки з моменту своєї появи їй довелося “грати у квача”. Однак Microsoft і талановиті розробники заслуговують на похвалу за створення Windows Phone 7, яка з теплом згадується навіть 12 років потому.

Від HTC Dream до Pixel 6А – візуальна історія всіх телефонів, випущених Google самостійно та у партнерстві з іншими виробниками

Джерело: windowscentral


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: