Новини Технології 29.02.2024 о 17:28 comment views icon

Adobe представила генеративний штучний інтелект для створення музики

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Adobe представила Project Music GenAI Control ─ платформу, яка може генерувати аудіо з текстових описів (наприклад, «веселий танець», «сумний джаз») або еталонної мелодії та дозволяє користувачам налаштовувати результати в межах одного робочого процесу.

Використовуючи Project Music GenAI Control, користувачі можуть регулювати такі речі, як темп, інтенсивність, повторювані шаблони та структуру. Або вони можуть взяти трек і продовжити його до довільної довжини, реміксуючи музику або створюючи нескінченний цикл.

Цей інструмент Adobe розробила у співпраці з дослідниками Каліфорнійського університету та Університету Карнегі-Меллона. Наразі це дослідницький проєкт, хоча згодом може стати загальнодоступним. Поки що у платформи ще навіть немає інтерфейсу користувача.

«Тож це дійсно зрозуміло: штучний інтелект створює музику з вами на посаді режисера, і ви можете з цим робити багато речей», — розповів керівник відділу досліджень аудіо та відео штучного інтелекту Adobe Гаутем Майсур. «[Інструмент] створює музику, але [також] дає вам різні форми контролю, щоб ви могли випробувати щось. Вам не обов’язково бути композитором, але ви можете висловити свої музичні ідеї».

Майсур заявив, що Adobe, як правило, розробляє свої інструменти генеративного штучного інтелекту для даних, які знаходяться під ліцензією або у відкритому доступі, щоб уникнути потенційних проблем з інтелектуальною власністю. Він додав, що Adobe працює над технологією водяних знаків, щоб допомогти ідентифікувати аудіо, створене Project Music GenAI Control, але визнав, що робота над цим ще триває.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Джерело: techcrunch

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: