Новини Софт 06.04.2024 о 13:46 comment views icon

Apple дозволила емулятори ігор в App Store та зробила інші зміни для застосунків

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Apple дозволила емулятори ігор в App Store та зробила інші зміни для застосунків

Apple послаблює обмеження App Store та відкриває ринок для емуляторів ретро-ігор. Компанія офіційно оголосила, що емулятори ігор зможуть з’явитися в App Store у всьому світі та пропонувати ігри для завантаження. Ігри мають бути законними, піратський контент не дозволений.

Цей крок дозволить емуляторам ретро-консолей, які вже є на Android, перенести свої програми на iPhone. Ігрові емулятори здавна були заборонені в iOS, що змушує власників iPhone шукати обхідні шляхи, у тому числі робити джейлбрейк. Також дозвіл зменшить вплив дозволених у ЄС сторонніх магазинів програм, які також можуть пропонувати емулятори.

Також Apple оновила правила щодо «суперзастосунків». Тепер у них сказано, що мініігри та мініпрограми в цих програмах повинні використовувати HTML5, тобто не бути звичайними програмами iOS. Ймовірно, ця зміна стала відповіддю на антимонопольний позов у США, який звинувачує компанію у спробі викорінити хмарні застосунки та суперзастосунки. Раніше Apple дозволила в App Store потокові сервіси, такі як Xbox Cloud Gaming та GeForce Now.

Apple реагує й на тиск Європейської комісії. В іншому оновленні правил компанія заявила, що тепер дозволить програмам для потокової передачі музики в Європейському Союзі містити посилання, які спрямовують користувачів на сторонні покупки та згадують інформацію про ціни. Розробникам також дозволили запитувати в користувачів e-mail, щоб пропонувати послуги та їхню оплату.

Apple дозволить завантаження в обхід App Store у ЄС — але з новими комісіями та обмеженнями

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: