Новини IT-бізнес 07.06.2023 о 09:06 comment views icon

Apple придбала стартап Mira, який розробляє AR-гарнітури для американських військових та тематичних парків Nintendo

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Apple підтвердила придбання Mira – стартапу доповненої реальності, який має контракти з американськими військовими та виготовляє гарнітури для тематичних парків Nintendo World.

Новина про угоду з’явилась за день після того, як Apple анонсувала свою довгоочікувану гарнітуру змішаної реальності Vision Pro за $3499.

Apple придбала стартап, який розробляє AR-гарнітури для американських військових та тематичних парків Nintendo
Гарнітура Mira Prism 2017 року. Фото: The Verge

На сьогодні Mira зібрала близько $17 млн від інвесторів, однак вартість угоди з Apple не розголошується. Повідомляється, що свого часу ексдизайнер Apple Джоні Айв працював радником AR-стартапу.

Apple відповіли на запити ЗМІ шаблонно:

«Apple час від часу купує менші технологічні компанії, і ми зазвичай не обговорюємо наші цілі чи плани».

Незрозуміло, чи продовжить Apple військові контракти Mira, але малоймовірно, що робота продовжиться. Згідно з урядовими документами та пресрелізами, які переглянув сайт The Verge, серед військових контрактів стартапу є невеличка угода з ВПС США, а також з ВМС США — на суму $702 351.

Контракт з ВПС передбачає використання військовими пілотами гарнітури Prism Pro для перегляду інструкцій для обладнання.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

«Mira створює наймасштабованіші апаратні та програмні рішення доповненої реальності на ринку, що дозволяє працівникам отримувати комунікаційні засоби та інформацію, коли вони найбільше цього потребують», — йдеться на вебсайті компанії.

Інший великий контракт Mira уклала з Nintendo World — для використання гарнітури на атракціонах Mario Kart в тематичних парках у Японії та Universal Studios у Лос-Анджелесі. AR-окуляри відображають віртуальних персонажів та предмети з гри під час перегонів на картах.

Гарнітура Міра, яку використовують під час поїздки на Mario Kart у парках Nintendo World.
Гарнітура Міра, яку використовують під час поїздки на Mario Kart у парках Nintendo World. Фото: The Verge

Схоже, що Apple залучила щонайменше 11 співробітників Mira в рамках придбання. Генеральний директор стартапу Бен Тафт у приватній публікації в Instagram привітав угоду:

«З нетерпінням чекаю наступної глави Mira в Apple. 7 років шляху від кімнати в гуртожитку до придбання».

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: