Новини Технології 17.07.2024 о 14:51 comment views icon

Австралія передаватиме 2 ГВт сонячної енергії в Сінгапур по морському дну

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png

Ігор Панченко

Автор новин

Австралія передаватиме 2 ГВт сонячної енергії в Сінгапур по морському дну

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Австралія планує побудувати найдовший у світі підводний енергетичний кабель для постачання сонячної енергії до Сінгапуру. Проєкт Australia-Asia Power Link (AAPowerLink) передбачає створення величезної сонячної електростанції в Північній території Австралії та прокладання 4300-кілометрового кабелю по морському дну до Сінгапуру.

Компанія SunCable, яка розробляє цей амбітний проєкт, нещодавно отримала ключове екологічне схвалення від уряду Північної території Австралії. Це дозволяє перейти до наступних етапів розробки та наблизитися до остаточного інвестиційного рішення.

AAPowerLink має стати найбільшим у світі комплексом відновлюваної енергії. Сонячна електростанція площею 12 000 гектарів зможе генерувати до 17–20 гігават (ГВт) пікової потужності. Проєкт забезпечить постачання 4 ГВт зеленої електроенергії споживачам у Дарвіні та 1,75 ГВт клієнтам у Сінгапурі. 

За оцінками компанії, проєкт принесе понад $13,5 мільярдів економічної вигоди Північній території Австралії протягом будівництва та перших 35 років експлуатації. Керівник SunCable Australia Кемерон Гарнсворті (Cameron Garnsworthy) зазначає, що це стимулюватиме розвиток зеленої промисловості в регіоні.

AAPowerLink відповідає стратегії австралійського уряду щодо розвитку північних територій та переходу до екологічно чистої енергетики. Проєкт має знизити ціни на електроенергію в регіоні Дарвіна, скоротити викиди парникових газів та створити нову галузь експорту відновлюваної енергії.

Завершення будівництва та початок постачання електроенергії заплановано на початок 2030-х років. Після реалізації AAPowerLink стане найдовшим у світі підводним енергетичним кабелем, що з’єднає два континенти.

Онлайн-курс "Ефективні презентації в PowerPoint" від Laba.
Навчіться доносити ідеї через актуальні візуалізації.Курс зі створення презентацій, які додивлятися до кінця.Будь то sales offer, чи pitch deck.
Дізнатись більше

Енергокриза? Ні, не чули. Відеокарти NVIDIA RTX 5090 і 5060 споживатимуть набагато більше

Джерело: Interestingengineering

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: