Новини Технології 13.03.2023 о 14:21 comment views icon

B-21 Raider: з’явились нові фото ядерного бомбардувальника 6-го покоління, розробленого Northrop Grumman для ПС США

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

B-21 Raider: з’явились нові фото ядерного бомбардувальника 6-го покоління, розробленого Northrop Grumman для ПС США

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Напередодні першого польоту B-21 Raider ВПС США опублікували два нові зображення, які дають більше інформації про конструкцію та можливості стратегічного бомбардувальника 6-го покоління від Northrop Grumman вартістю $692 млн. 

У грудні 2022 року Northrop Grumman і ВПС США у Палмдейлі, Каліфорнія, обережно презентували розробку надсекретного літака, який покликаний замінити нинішній американський флот ядерних бомбардувальників. Захід можна було відвідати лише за запрошенням — та й він не надав надто багато інформації про B-21, а журналісти отримали фото лише з одного ракурсу. Нині Повітряні сили оприлюднили два додаткові зображення — великий план кабіни та вид згори, які дають трохи більше підказок про конструкцію B-21.

Уряд США каже, що літак призначений для виконання дальніх місій, які не передбачають наявності баз у театрі військових дій, та мають невелику потребу в дозаправленні під час польоту. Окрім ударних місій на великі відстані, бомбардувальник може використовуватися для розвідки, спостереження, рекогностування тощо. B-21 має високий ступінь автономності, а штучний інтелект дозволяє йому літати без екіпажу та працювати як платформа керування для роїв БПЛА.

Повітряні сили США оприлюднили нові зображення ядерного бомбардувальника B-21 Raider

Нові зображення підтверджують, що B-21 — це еволюція бомбардувальника B-2 Spirit у поєднанні з новими досягненнями в стелс-технологіях. Найбільш очевидна відмінність — сіро-білий колір і склад композитного покриття, що поглинає радіолокаційні сигнали, яке, як повідомляється, є ефективнішим і менш крихким, за старе. Наприклад, біля ілюмінаторів, покриття відтепер покриває усі стики та шви, а це — менша радіолокаційна помітність.

Мотогондоли двигуна розташовані нижче та майже зливаються з корпусом, а повітрозабірники мають чіткі, але не різко геометричні контури — тим самим створюючи «більш гладке поєднання» крил та фюзеляжу. Всередині повітрозабірника знаходиться те, що раніше здавалося частиною конструкції двигуна — це кришка повітрозабірника, яку можна зняти перед польотом. Хвіст літака чітко не проглядається, але здається, що його конструкція більше інтегрована з корпусом та крилами. Позаду двигунів є кілька плоских геометричних структур, які можуть бути свого роду портом або супутниковими антенними решітками.

Військово-повітряні сили США планують закупити щонайменше сто B-21, причому перший, як очікується, надійде на озброєння у 2027 році. Літак замінить бомбардувальники B-1B Lancer і B-2 Spirit до 2040 року, а згодом і B-52 Stratofortress у 2050-х роках.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Hillel IT School.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Перший політ B-21 Raider відбудеться пізніше цього року. 

Джерело: New Atlas

 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: