Новини Технології 13.03.2023 о 14:21 comment views icon

B-21 Raider: з’явились нові фото ядерного бомбардувальника 6-го покоління, розробленого Northrop Grumman для ПС США

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

B-21 Raider: з’явились нові фото ядерного бомбардувальника 6-го покоління, розробленого Northrop Grumman для ПС США

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Напередодні першого польоту B-21 Raider ВПС США опублікували два нові зображення, які дають більше інформації про конструкцію та можливості стратегічного бомбардувальника 6-го покоління від Northrop Grumman вартістю $692 млн. 

У грудні 2022 року Northrop Grumman і ВПС США у Палмдейлі, Каліфорнія, обережно презентували розробку надсекретного літака, який покликаний замінити нинішній американський флот ядерних бомбардувальників. Захід можна було відвідати лише за запрошенням — та й він не надав надто багато інформації про B-21, а журналісти отримали фото лише з одного ракурсу. Нині Повітряні сили оприлюднили два додаткові зображення — великий план кабіни та вид згори, які дають трохи більше підказок про конструкцію B-21.

Уряд США каже, що літак призначений для виконання дальніх місій, які не передбачають наявності баз у театрі військових дій, та мають невелику потребу в дозаправленні під час польоту. Окрім ударних місій на великі відстані, бомбардувальник може використовуватися для розвідки, спостереження, рекогностування тощо. B-21 має високий ступінь автономності, а штучний інтелект дозволяє йому літати без екіпажу та працювати як платформа керування для роїв БПЛА.

Повітряні сили США оприлюднили нові зображення ядерного бомбардувальника B-21 Raider

Нові зображення підтверджують, що B-21 — це еволюція бомбардувальника B-2 Spirit у поєднанні з новими досягненнями в стелс-технологіях. Найбільш очевидна відмінність — сіро-білий колір і склад композитного покриття, що поглинає радіолокаційні сигнали, яке, як повідомляється, є ефективнішим і менш крихким, за старе. Наприклад, біля ілюмінаторів, покриття відтепер покриває усі стики та шви, а це — менша радіолокаційна помітність.

Мотогондоли двигуна розташовані нижче та майже зливаються з корпусом, а повітрозабірники мають чіткі, але не різко геометричні контури — тим самим створюючи «більш гладке поєднання» крил та фюзеляжу. Всередині повітрозабірника знаходиться те, що раніше здавалося частиною конструкції двигуна — це кришка повітрозабірника, яку можна зняти перед польотом. Хвіст літака чітко не проглядається, але здається, що його конструкція більше інтегрована з корпусом та крилами. Позаду двигунів є кілька плоских геометричних структур, які можуть бути свого роду портом або супутниковими антенними решітками.

Військово-повітряні сили США планують закупити щонайменше сто B-21, причому перший, як очікується, надійде на озброєння у 2027 році. Літак замінить бомбардувальники B-1B Lancer і B-2 Spirit до 2040 року, а згодом і B-52 Stratofortress у 2050-х роках.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Перший політ B-21 Raider відбудеться пізніше цього року. 

Джерело: New Atlas

 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: