Новини Крипто 16.02.2023 о 11:11 comment views icon

Біткоїн підскочив майже до $25 000 — оскільки криптовалюту, здається, оминули регуляторні репресії США

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Біткоїн досяг позначки у майже $25 000 вперше з серпня 2022-го року на тлі широкого зростання криптовалют, через те, що інвестори більше не занепокоєні регуляторними обмеженнями США.

Флагманська криптовалюта виросла на 3% у четвер зранку і торгувалася на рівні $24 710 у Сінгапурі. Менші токени, такі як Ether, Cardano та Polkadot, також виросли в ціні.

Репресії США, спрямовані на деякі криптопродукти, а також рішення регулятора Нью-Йорка припинити випуск BUSD — третього за величиною стейблкоїна — завдали удару по цифрових активах на початку тижня. Але з того часу вони продовжили відновлюватись після торішніх потрясінь, включаючи зростання біткоїнів майже на 50% з початку року.

Біткоїн підстрибнув до $25 000 — оскільки криптовалюту, здається, оминули регуляторні репресії США

Імпульс у криптовалюті, ймовірно, змусить спекулянтів закрити ведмежі ставки, а це ще більше підштовхне до зростання, каже Січі Лу, засновниця Venn Link Partners та радниця з питань блокчейну.

«Люди забувають, що вільний рух біткоїна може бути обмеженим, і коли короткі позиції скорочуються, ціна просто різко зростає», — сказала вона.

За даними Coinglass, у середу ліквідовано близько $64,5 мільйона коротких позицій у біткоїнах — це найбільший показник за місяць. Ліквідації відбувалися паралельно зі стрибком токена майже на 9% 15 лютого.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Вартість криптовалюти збільшується разом зі зростанням світових акцій, яки підсилились завдяки заявам про те, що підвищення процентних ставок Федеральною резервною системою може приборкати інфляцію, не вводячи США в рецесію.

Ризик такого оптимістичного настрою на світових ринках полягає в тому, що інвестори можуть бути «надто впевненими» щодо того, наскільки високими можуть бути ставки, оскільки тривале обмеження монетарної політики може знизити попит на різноманітні активи.

Криптоінвестори: біткоїн зросте до $100 000 через 2-3 роки, а у 2023-му галузь буде “обережно” відновлюватися після репутаційних втрат

Джерело: Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: