Новини Кіно 03.11.2023 о 12:23 comment views icon

«Це така велика дурість» — гендиректор HBO перепросив за схему з фейковими акаунтами в Twitter, щоб мстити критикам за негативні відгуки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

«Троль 80 рівня» — дуже підхожий мем для дріб’язкового бешкетництва гендиректора телемережі HBO та онлайн-кінотеатру Max Кейсі Блойса, що зізнався в розробці схеми з фейковими акаунтами в Twitter (тепер X), щоб мститися критикам за негативні відгуки на серіали компанії. Топменеджер публічно перепросив журналістів та запевнив, що він більше не така людина, яка робить подібні негідні речі.

Щоправда, цьому щиросердному зізнанню топменеджера передувало скрупульозне розслідування Rolling Stone, у якому журналісти видання викрили неналежні дії топменеджера однієї з найбільших телемереж в США. З іншого боку, він цілком міг спробувати відкинути всі звинувачення, але натомість все визнав та перепросив.

«Це така велика дурість» — гендиректор HBO перепросив за схему з фейковими акаунтами в Twitter, щоб мстити критикам за негативні відгуки
Гендиректор HBO Кейсі Блойс. Фото Jerod Harris / Getty Images для Vox Media

Як свідчить розслідування, протягом майже року з червня 2020 року по квітень 2021 року Блойс разом з виконавчою директоркою Кетлін Маккефрі працювали над створенням «таємної армії» тролів з метою помсти кільком телекритикам у Twitter у відповідь на негативні рецензії. Зокрема, у матеріалі згадуються такі серіали HBO, як перезапуск «Перрі Мейсона» та «Небувалі» Джосса Відона.

Як свідчать повідомлення, отримані Rolling Stone, Кейсі Блойс дуже гостро відреагував на нерізку критику від телевізійного критика Vulture Кетрін ВанАрендонк у Twitter, що перезапуск «Перрі Мейсона» здебільшого грає на ностальгії та покладається на флешбеки оригінального шоу. Також його зачепило, що критик журналу Rolling Stone Алан Сепінволл поставив 2,5 бала у рецензії «Небувалі» — критики одноголосно сварили науково-фантастичне шоу Джосса Відона через відсутність зв’язності в оповіді. Зрештою Блойс та Маккефрі відмовилися від переслідування та цькування Кетрін ВанАрендонк у Twitter за допомогою фейкових акаунтів, щоб «змусити її почуватися погано». Водночас вони жадали помститися Сепінволлу та іншим критикам, зокрема Джеймсу Понєвозіку з The New York Times. І не тільки їм — навіть анонімам, які залишили негативні коментарі в матеріалах Deadline про рішення HBO скасувати серіал «Біжи» Вікі Джонс та Фібі Воллер-Брідж.

Раніше ці звинувачення стали частиною липневого позову (його помітили лише зараз) колишнього виконавчого директора Саллі Теморі про незаконне звільнення — він заявив, що Блойс та Маккефрі доручили йому створення фейкових акаунтів у Twitter для переслідування та цькування телекритиків. Що цікаво, 1 листопада HBO оприлюднив заяву, в якій висловив намір «рішуче захищатися від неправдивих звинувачень пана Теморі (щодо незаконного звільнення)», якого спочатку найняли тимчасово, але не заперечував розслідування Rolling Stone, а вже 2 листопада Блойс публічно визнав, що справді ініціював харасмент журналістів в Twitter та назвав «дуже, дуже великою дурістю».

Топменеджер розповів, що під час пандемії «витрачав нездорову кількість часу на гортання стрічки Twitter» і за півтора року опублікував шість повідомлень з маріонеткових акаунтів. За словами Блойса, за ці декілька років він сильно виріс як професійно, так і особисто, тож зараз надає перевагу продуктивним діалогам в DM, тож сам пише критикам, більшість з яких «люб’язно відповідають».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: