Новини Технології 19.05.2022 о 20:26 comment views icon

Військові США отримають власний метавсесвіт

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Метавсесвіт – це не лише технологія для гігантів Кремнієвої долини. Використання штучного інтелекту, віртуальної та доповненої реальностей може використовуватись і у військовому вишколі, і це добре відомо армії США. Пілоти в країні звертаються до окулярів доповненої реальності, таких як Microsoft HoloLens, для навчання бойовим діям, дозаправлення в повітрі, шикуванням та маневрів.

Те, як армія країни використовує ці технології, дуже далеко від планів компаній Meta, Apple, Microsoft, Google або Epic щодо метавсесвіту.

Тут не йдеться про новий віртуальний світ. Натомість військові прагнуть створити платформу, на якій армії можуть найкраще підготуватися до бойової стрільби, роблячи бойові дії максимально реалістичними.

Серед компаній, що працюють над створенням цих інструментів, виділяється стартап Red 6, здатний поставити пілота перед будь-яким завданням у повітрі шляхом використання голограм, створених за допомогою технології доповненої реальності.
Військові США отримають власний метавсесвіт

Як пояснив Деніел Робінсон, ветеран армії та виконавчий директор компанії, Red 6 зараз працює над розробкою платформи, що дозволяє представляти безліч різних бойових сценаріїв в AR або VR:

«Те, що ми будуємо, — це справді військовий метавсесвіт».


Стартап навіть розробив власну систему навчання під назвою ATARS і дозволяє доповненій реальності працювати на відкритому повітрі у високодинамічних середовищах. Він також адаптував льотний шолом HGU-55 до доповненої реальності, накладаючи зображення на реальне середовище, як це відбувається у Pokémon Go.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Військові США отримають власний метавсесвіт

Компанія визнає, що технологія все ще потребує доопрацювання, щоб користувальницький досвід був ближчим до реальності.

Вочевидь, що армія США витратила десятиліття вивчення того, як використання моделювання може допомогти у підготовці військ. Зараз поширення нових технологій обіцяє зробити умови тренувань дедалі реалістичнішими. У 2014 році Управління військово-морських досліджень представило проєкт Blue Shark, який дозволяв морським піхотинцям, серед іншого, керувати кораблями у віртуальному середовищі.

І це далеко не єдина система такого типу, запущена останніми роками. У ВПС США також є власний VR-симулятор, на якому пілоти-початківці вчаться літати. Хоча досвід набагато менш реалістичний, ніж те, що пропонує Red 6.

Китай став ще однією країною, що вивчає можливості метавсесвіту. Як нещодавно заявив у статті Джош Боуман, аналітик з ВПС США, який вивчає всі зусилля азійської країни в галузі розвитку авіації та космосу, альтернативним полем бою в майбутньому може стати метавсесвіт.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Як і у випадку зі Сполученими Штатами, Китай також використовує віртуальну реальність для навчання своїх солдатів, наприклад, використання ракетних систем.

Джерело: Wired

Boeing построит первый самолет в метавселенной

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: