Новини Ігри 29.05.2023 о 12:07 comment views icon

Dolphin, емулятор GameCube та Wii, не вийде в Steam — Nintendo проти

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Випуск Dolphin у Steam не відбудеться. Nintendo направила до юридичного відділу Valve листа з попередженням щодо потенційного порушення авторських прав у разі публікації емулятора GameCube та Wii. Розробники програми оголосили, що реліз відкладено на невизначений термін.

У листі Nintendo прямо звинуватила ПЗ Dolphin у порушенні інтелектуальної власності компанії та зобов’язала Steam видалити програму (раніше у магазині була створена його сторінка):

«Оскільки емулятор Dolphin порушує права інтелектуальної власності Nintendo, включаючи, крім іншого, її права відповідно до положень Закону про захист авторських прав у цифрову епоху (DMCA) …, ми надсилаємо вам це повідомлення про ваші зобов’язання видалити пропозицію емулятора Dolphin з магазину Steam».

Dolphin, емулятор GameCube і Wii, не вийде в Steam - Nintendo

Повідомлення не є офіційним юридичним повідомленням про порушення DMCA – факт порушення ще не відбувся. У разі релізу Dolphin у Steam компанія може направити таке повідомлення або одразу звернутися до суду. Також нічого не свідчить про намір Nintendo перешкоджати розробці програми: емулятор залишається на GitHub. Розробники у своєму блозі заявили:

«З великим розчаруванням ми змушені оголосити, що випуск Dolphin у Steam відкладено на невизначений термін. В цей час ми вивчаємо варіанти та в найближчому майбутньому дамо докладнішу відповідь».

Раніше суд не виявив порушення авторських прав у позовах Sony проти Bleem! та Connectix. Ці судові процеси в США послужили прецедентом для визнання емуляції ретроконсолей легальною, але юридично тема складна: потенційний позов Nintendo може розглядатися на інших підставах.

ASUS ROG Ally здатна емулювати PS3, Switch та інші консолі — на ній запустили God of War 1080p/60 FPS

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Джерело: PC Gamer

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: