Новини Технології 25.04.2024 о 22:38 comment views icon

DRAM та NAND в одному чипі — дослідники створили пам’ять зі зміною фази, яка не споживає багато енергії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Дослідники Корейського передового інституту науки та технологій (KAIST) у Південній Кореї розробили новий тип пам’яті зі зміною фази, який не має недоліків попередніх ітерацій цієї технології.

Пам’ять зі зміною фази, або скорочено PCM, працює шляхом переходу між двома фізичними станами: кристалізованим (з низьким опором) та аморфним (з високим опором). Вона оптимально поєднує властивості DRAM і флешпам’яті NAND.

DRAM є швидкою, але енергозалежною, тобто дані, що зберігаються в ній, зникають у разі припинення живлення. NAND, яка, що використовується в SSD, може зберігати дані навіть при відключенні живлення, але повільніша, ніж DRAM.

PCM є швидким та енергонезалежним типом пам’яті, але традиційно дорогий у виробництві та енергомісткий. Тепло потрібне, щоб розплавити фазовий матеріал до аморфного стану, що перешкоджає енергоефективності. Попередні зусилля щодо розв’язання проблеми високого енергоспоживання зосереджувались на зменшенні фізичного розміру пристрою за допомогою передових методів літографії. Покращення були номінальними, а збільшення вартості та складності, пов’язані з виготовленням, не було виправданим.

DRAM та NAND

Професор Шінхюн Чой та його команда розробили метод зменшення лише компонентів, які безпосередньо беруть участь у процесі зміни фази, щоб створити нанонитку зі змінною фазою. Новий підхід скорочує енергоспоживання в 15 разів порівняно з традиційною пам’яттю зі зміною фази, а також є набагато дешевшим у виробництві.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Нова пам’ять зберігає багато характеристик традиційної пам’яті, такі як висока швидкість, великий коефіцієнт увімкнення/вимкнення, невеликі варіації та властивості багаторівневої пам’яті.

Дослідники очікують, що результати їхньої роботи стануть основою майбутньої електронної інженерії. Дослідження команди було опубліковано в журналі Nature на початку квітня.

Samsung почала виробництво пам’яті V-NAND нового покоління: + 33% продуктивності, -10% енергоспоживання

Джерело: TechSpot

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: