Новини Новини 19.04.2022 о 13:38 comment views icon

DuckDuckGo: ми не видаляли з пошуку піратські сайти, проблема виникла через помилку оператора сайту

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Як повідомлялося раніше, орієнтована на конфіденційність пошукова система DuckDuckGo перестала виводити у результатах піратські сайти. З видачі зникли найбільші торенти The Pirate Bay, 1337x та Fmovies, а також сайти потокового мовлення та клонування потоків, такі як Flixtor та 2conv.

Проте генеральний директор DuckDuckGo Габріель Вайнберг назвав повідомлення про блокування піратських ресурсів «цілковитою вигадкою». Він уточнив у Twitter, що це є результатом помилки оператора сайту, а сама компанія не видаляє з видачі жодних результатів.

«Будь-хто може перевірити це, виконавши пошук ресурсу і побачивши, що він з’являється в результатах», – написав Вайнберг у Twitter.

У компанії стверджують, що не видаляли з пошукового індексу сайти із незаконним доступом до мультимедійних даних. Ситуацію прокоментувала старший менеджер з комунікацій DuckDuckGo Еллісон Гудман:

«Після ретельного вивчення, наші записи показують, що YouTube-dl та The Pirate Bay ніколи не видалялися з наших результатів пошуку, коли ви шукали їх безпосередньо за ім’ям або URL-адресою, що робить переважну більшість людей (люди рідко використовують оператори сайту або оператори запиту загалом)».

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Так само прокоментував ситуацію і Габріель Вайнберг:

«Так само ми не «проводимо чистку» YouTube-dl або The Pirate Bay, і вони обидва фактично постійно доступні в наших результатах, якщо ви шукаєте їх за ім’ям (що робить більшість людей). На нашому сайті: з оператором (який майже ніхто не використовує) виникли проблеми, які ми вивчаємо».

Гурман додала, що через проблеми з оператором для деяких сайтів спостерігаються зміна доменних імен та нерівномірна доступність. Тому вони «природним чином» зникають із індексу і знову з’являються.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: