Крипто Новини 19.04.2022 о 15:18 comment views icon

EXMO більше не обслуговує клієнтів з росії, білорусі та Казахстану — частину бізнесу продали колишньому партнеру [Оновлено: схоже, це лише вихід на папері]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Криптовалютна біржа EXMO повідомила про передачу частини бізнесу російським власником та припинення роботи з ринками росії, білорусі та Казахстану.

Оновлено [16:21]: Ситуація зараз виглядає так, ніби EXMO не закрила бізнес в росії та білорусі, а просто створила окремий майданчик — щоб показати вихід на папері, і надалі працювати в цих країнах.

В EXMO вирішили, що обслуговування російських та білоруських клієнтів не дозволить повною мірою залучити сильні сторони та досягти максимального результату, тому продали бізнес цифрових активів у росії, білорусі та Казахстані. Водночас російський UBO Едуард Барк передав свою частку одному з директорів Сергію Жданову в рамках реагування на ситуацію в Україні, — повідомляється на сайті біржі EXMO.com.

В угоду користувача EXMO.com були внесені правки, згідно з якими резиденти росії, білорусі та Казахстану більше не зможуть реєструватися на платформі, а з 15 квітня 2022 року було відключено пари з російським рублем.

«Це було складним рішенням для нас. Всі 8 років ми були зосереджені на створенні сильної спільноти криптоентузіастів по всьому світу, дотримуючись високих стандартів встановлених правил та надаючи високоякісні послуги всім нашим клієнтам, де б вони не проживали.

Однак після вторгнення росії на територію України, EXMO.com, як глобальна група, не хоче наражати на ризик плани глобальної експансії, тому нами було прийняте відповідне рішення»,

Сергій Жданов,

СЕО EXMO.com

Казахські клієнти також були включені в угоду, оскільки нова команда базується у Казахстані. Новим власником російського, білоруського та казахського бізнесу щодо обміну цифровими активами є власник російської компанії з розробки програмного забезпечення ЭКСМО РБК ТОО, яка протягом останніх 3 років залишалась одним із постачальників інжинірингових послуг для EXMO. Вартість угоди та інші деталі не розголошуються.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

Раніше криптовалютна біржа EXMO створила фонд Save Ukraine для збору коштів на допомогу громадянам України, які постраждали від війни. Власний внесок EXMO становить $1 млн, і станом на сьогодні зібрано $594 тис. шляхом крипто-внесків користувачів біржі.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: