Новини WTF 24.03.2023 о 11:44 comment views icon

Голлівудська посмішка для немовляти. Функція Remaster у смартфонах Samsung «покращила» знімок 7-місячного малюка, додавши… зуби

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Власник Samsung S23 Ultra спробував обробити знімок своєї 7-місячної доньки за допомогою функції Remaster — програмне забезпечення смартфона вирішило, що на фото не вистачає зубів.

Нещодавно компанія вже стикалася з обвинуваченнями у «домальовуванні» Місяця, але, схоже, програмне забезпечення смартфонів Samsung вважає, що на фото дітей також замало деталей. 

Власник S23 Ultra вирішив випробувати функцію Remaster у програмі для перегляду фотографій Samsung Gallery. Він очікував отримати результат, схожий на те, що робить Google Photos — із пропозицією певних коригувань і фільтрів, додання чіткості зображень тощо. 

Звичайно, програма успішно прибрала якісь не дуже привабливі деталі з фото. Але те, що найбільше привернуло увагу — так це зміна язика дитини на ряд рівних білих зубів. Можете порівняти оригінальне та «оброблене» зображення:

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Чоловік повторно випробував функцію — і вона припустилася тієї самої помилки, тож це не схоже на одноразовий збій.

Голлівудська посмішка для немовляти. Функція «Remaster» у смартфонах Samsung вирішила «покращити» знімок 7-місячного малюка, додавши… зуби

Редакція The Verge перевірила ту саму версію програми Gallery на звичайному S22 на десятку знімків немовлят — але результату із зубами так і не отримали. Нині журналісти чекають на коментар від Samsung.

На вебсайті Samsung сказано, що функція «автоматично видаляє тіні та відблиски». На відміну від пояснень компанії щодо функції Scene Optimizer, яка покращила фото Місяця, додавши деякі деталі — опис Remaster не містить жодних згадок щодо «ШІ» чи «глибокого навчання».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: