Новини Новини 14.10.2022 о 12:04 comment views icon

Google додає до Android та Chrome вхід за ключем доступу – без введення паролів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

У травні Microsoft, Google та Apple зобов’язалися працювати з Альянсом FIDO над новими методами входу у систему, які дозволяють обійти недоліки паролів та працювати на різних платформах. Починаючи з середи, користувачі пристроїв Android можуть входити до служб на комп’ютерах з macOS або Windows без паролів за допомогою ключів входу.

Google Passkey

Після створення пароля користувач може розблокувати смартфон або планшет за допомогою біометрії та використовувати його для входу на сумісні вебсайти та програми на комп’ютерах. Сервери не зберігають паролі, тому вони не можуть бути вкраденими, залишаючись виключно на пристроях користувачів та синхронізуються між пристроями через хмару. Вимога локальної автентифікації також знижує ризик фішингу.

Apple зробила свій внесок в ініціативу у червні. iPhone під керуванням iOS 16 може використовувати Touch ID або Face ID для входу користувачів на вебсайти у Safari або додатки на macOS Ventura. Ключі доступу можуть синхронізуватися між пристроями за допомогою ланцюжка ключів iCloud із наскрізним шифруванням. iPhone також може входити до служб Windows, скануючи QR-коди.

Користувачі можуть створювати паролі з біометричними даними на пристрої Android для входу в служби в Chrome, Windows, macOS, iOS і ChromeOS. Подібно до того, як Apple зберігає ключі доступу в iCloud, Google зберігає їх у Google Password Manager.

Веб-розробники також можуть налаштувати підтримку ключів доступу через Chrome за допомогою WebAuthn API. Ця функція пройшла бета-тестування на Google Play та Chrome Canary, а у стабільних каналах з’явиться пізніше цього року. Також протягом року Google хоче додати власні програми для Android в екосистему ключів доступу.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Apple, Google та Microsoft запустять вхід без пароля на всіх основних платформах вже наступного року

Джерело: TechSpot


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: