Новини Україна 25.08.2022 о 13:40 comment views icon

Google допоможе боротися з фейками про біженців з України в Польщі, Чехії та Словаччині

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Jigsaw, дочірня компанія Google, наступного тижня розпочне кампанію боротьби з фейками про українських біженців у Польщі, Словаччині та Чехії на основі дослідження психологів двох британських університетів. Кампанія покликана підвищити стійкість до наративів проти біженців у співпраці з місцевими неурядовими організаціями, фахівцями з перевірки фактів, науковцями та експертами.

Біженці з України в Європі

У співпраці з Jigsaw психологи з університетів Кембріджа та Брістоля створили 90-секундні ролики, призначені для «щеплення» людей від недобросовісного контенту у соціальних мережах. Ролики демонструватимуться всередині рекламного тарфіка у YouTube, Twitter, TikTok та Facebook. Вони допоможуть розпізнати маніпуляції емоціями та хибні звинувачення у заголовках новин.

Війна Росії з Україною

«Якщо ви кажете людям, що правда, а що брехня, багато хто буде з цим сперечатися. Але ви можете передбачити, які методи використовуватимуться для поширення дезінформації», — Джон Рузенбек, провідний автор звіту про дослідження.

Дослідження проводилося в рамках семи експериментів, у тому числі з групою американців віком від 18 років, котрі дивляться політичні новини на YouTube. Jigsaw показав ролик приблизно 5,4 млн американських користувачів YouTube – майже мільйон людей подивилися його хоча б 30 секунд.

Google логотип

Поширення фейків, що вводять в оману про біженців з України в соцмережах серед користувачів Сполучених Штатів та Європи зумило уряди замислитися про прийняття нових законів з протидії дезінформації. Дослідження у США стало пілотним проектом, досвід якого поширять на інші країни.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Джерело: Reuters


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: