Новини Технології 15.05.2023 о 10:43 comment views icon

Google підключає Bluetooth-трекери сторонніх виробників до власної 3-мільярдної мережі Find My Device

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Після випуску Apple AirTag Google раптово зацікавилась ринком Bluetooth-трекерів, розгорнувши власну мережу Find My Device, яка нині використовує 3 млрд активних пристроїв Android і підтримує Bluetooth-трекери сторонніх виробників.

Подібно до Apple, мережа Google анонімно використовуватиме мільярди Android-пристроїв у всьому світі, щоб допомогти користувачам віднайти втрачені чи вкрадені речі, навіть коли вони вимкнені. Система Find My Device працює з сумісними пристроями та аксесуарами, які мають GPS і оновлені функції підключення, такі як UWB і Bluetooth LE. Крім того, необхідне апаратне забезпечення для постійної роботи функції, щоб краудсорсингова мережа трекерів могла знаходити свої координати на карті.

Google стверджує, що дані про місцеперебування зашифровані наскрізно, а це означає, що навіть компанія не зможе їх побачити.

Головне оновлення — це те, що мережа підтримуватиме інші бренди Bluetooth-трекерів, зокрема Pebblebee і Chipolo. Водночас Google планує випустити нову прошивку для навушників Pixel Buds, щоб вони працювали на Find My Device. Також була підтверджена сумісність з бездротовими навушниками JBL і Sony.

Chipolo та Pebblebee пропонують звичайні теги для відстеження ключів і тонкі трекери у форматі кредитної картки. Усі продукти Pebblebee перезаряджаються, тоді як брелок Chipolo має змінну батарею CR2032 (але трекер гаманця, на жаль, одноразовий).

Усі ці теги відображатимуться в програмі Find My Device — разом із вашими телефонами Android, навушниками та будь-яким іншим пристроєм, підключеним до мережі. Набори продуктів Chipolo та Pebblebee мають динамік, тож підтримуватимуть функцію сповіщення, коли ви будете поблизу, та вже доступні для попереднього замовлення.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Google підключає Bluetooth-трекери сторонніх виробників до власної 3-мільярдної мережі Find My Device

Обидві компанії підтримують мережі Google й Apple і те, що вони мають створювати окремі версії одного продукту, виглядає якось дивно. До прикладу, у Chipolo їх три: одна, яка працює з власними програмами компанії; друга, яка працює з мережею Find My Network від Apple, і третя, яка працює з мережею Find My Device від Google.

Схожа за функціями Tile ще не під’єдналась до жодної з цих мереж, але в блозі Google повідомляється, що вона з часом приєднається до Find My Device. Імовірно, у майбутньому Google також планує створити власний Bluetooth-трекер.

Джерело: Arstechnica

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: