Новини WTF 23.02.2023 о 16:04 comment views icon

Алгоритми безпеки Apple AirTag вперто переконують журналістку Engadget, що її пес — сталкер

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Кеті Мелоун, старший репортер Engadget, зіткнулася з проблемою у роботі мітки Apple AirTag, яка, схоже, у конкретному випадку не має задовільного вирішення. Їй постійно доводиться скидати настирливе повідомлення «AirTag Found Moving With You», що супроводжується дратівливим звукам, джерелом якого є її власний собака. Річ у тому, що мітку собаки зареєстровано на партнера Кеті, і вона сприймається iPhone як чужа.

«Чужий» AirTag постійно сигналізує про стеження. Собака, своєю чергою, лякається звукової сигналізації смартфона. Щоразу, коли виникає повідомлення, можна підтвердити відсутність стеження у додатку Find My, але воно неминуче з’явиться знову  – собаки люблять бігати (конкретно цей дуже люби тікати, тому й отримав мітку). Вимкнути повторення повідомлення, залишивши функцію AirTag, в такому режимі немає можливості.

Apple AirTag

Рішенням може стати наявність спільного облікового запису iCloud Family Sharing. Через цей крок на обох пристроях можна заблокувати зареєстровану мітку. Але о даному випадку двоє людей наполягають на наявності двох абсолютно окремих облікових записів та окремих хмарних сховищ, що цілком зрозуміло. У результаті співвласниця собаки знаходиться перед вибором: придбати мітку іншого виробника або повністю вимкнути повідомлення, обмеживши свою безпеку

Подібна настирливість та деякі труднощі з вимкненням повідомлень виправдані, коли йдеться про справжнє стеження. Лог AirTag у деяких країнах може бути доказом для поліції, коли йдеться про переслідування та насильство. Теоретично, мітку можуть підкинути у кишеню або сумочку зловмисники – повністю відключені повідомлення AirTag не дадуть вам дізнатися про це. Однак більш гнучкий спосіб налаштування повідомлень залежно від конкретної мітки (не обов’язково зареєстрованої на власника смартфона) не завадив би.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: