Новини Пристрої 12.08.2022 о 09:59 comment views icon

Intel вже інвестувала $3,5 млрд у розробку відеокарт, але через глибоку збитковість підрозділ AXG на межі закриття — аналітики JPR

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Голова Jon Peddie Research, провідної аналітичної фірми з аналізу графічного ринку, припускає, що Intel може скоротити свою групу Accelerated Computing Systems and Graphics (AXG). Підрозділ роками втрачав гроші й не міг надати конкурентоспроможний продукт для жодного сегмента ринку, хоча й активно випускає нові відеокарти останнім часом.

За оцінкою Джона Педді, Intel інвестувала близько 3,5 млрд доларів у розробку дискретних графічних процесорів, які ще не окупилися. Фактично підрозділ AXG офіційно втратив 2,1 мільярда доларів з моменту свого заснування у 2021 році. Відеокарти, що вже почали з’являтися у доступі, незалежні оглядачі оцінюють скептично. Зважаючи на послужний список Пета Гелсінгера, виконавчого директора Intel, який з початку 2021 року відмовився від шести підприємств, JPR припускає, що AXG може стати наступним у цьому списку.

Безумовно, Intel має причини розпустити AXG та відмовитися від розробки дискретних графічних процесорів для скорочення втрат доходу. Однак, крім створення дискретних відеокарт, підрозділ AXG є причетним до кількох стратегічно важливих напрямків:

  • розвиток штучного інтелекту;
  • високопродуктивні обчислення;
  • розробка клієнтських графічних процесорів;
  • розробки з рендерингу та кодування відео;
  • гібридні процесори для різних цілей.

Розробка дискретних графічних процесорів сама по собі приносила Intel лише збитки, але без конкурентоспроможної архітектури з високою паралельністю обчислень, подібною до графічних процесорів, яка могла б обслуговувати все, від недорогих ноутбуків до суперкомп’ютерів, Intel втратить безліч можливостей для зростання.

Цього місяця ITC.ua вже писав про проблеми в розробці та хиткі перспективи на ринку відеокарт Intel Arc.

Основи Python для школярів від Hillel IT School.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Сумнівні перспективи Intel на ринку відеокарт або Що пішло не так із розробкою GPU Arc

Джерело: tom’s HARDWARE

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: