Новини Пристрої 12.08.2022 о 09:59 comment views icon

Intel вже інвестувала $3,5 млрд у розробку відеокарт, але через глибоку збитковість підрозділ AXG на межі закриття — аналітики JPR

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Голова Jon Peddie Research, провідної аналітичної фірми з аналізу графічного ринку, припускає, що Intel може скоротити свою групу Accelerated Computing Systems and Graphics (AXG). Підрозділ роками втрачав гроші й не міг надати конкурентоспроможний продукт для жодного сегмента ринку, хоча й активно випускає нові відеокарти останнім часом.

Intel вже інвестувала $3,5 млрд у розробку відеокарт, але через глибоку збитковість підрозділ AXG на межі закриття — аналітики JPR

За оцінкою Джона Педді, Intel інвестувала близько 3,5 млрд доларів у розробку дискретних графічних процесорів, які ще не окупилися. Фактично підрозділ AXG офіційно втратив 2,1 мільярда доларів з моменту свого заснування у 2021 році. Відеокарти, що вже почали з’являтися у доступі, незалежні оглядачі оцінюють скептично. Зважаючи на послужний список Пета Гелсінгера, виконавчого директора Intel, який з початку 2021 року відмовився від шести підприємств, JPR припускає, що AXG може стати наступним у цьому списку.

Intel вже інвестувала $3,5 млрд у розробку відеокарт, але через глибоку збитковість підрозділ AXG на межі закриття — аналітики JPR

Безумовно, Intel має причини розпустити AXG та відмовитися від розробки дискретних графічних процесорів для скорочення втрат доходу. Однак, крім створення дискретних відеокарт, підрозділ AXG є причетним до кількох стратегічно важливих напрямків:

  • розвиток штучного інтелекту;
  • високопродуктивні обчислення;
  • розробка клієнтських графічних процесорів;
  • розробки з рендерингу та кодування відео;
  • гібридні процесори для різних цілей.

Розробка дискретних графічних процесорів сама по собі приносила Intel лише збитки, але без конкурентоспроможної архітектури з високою паралельністю обчислень, подібною до графічних процесорів, яка могла б обслуговувати все, від недорогих ноутбуків до суперкомп’ютерів, Intel втратить безліч можливостей для зростання.

Цього місяця ITC.ua вже писав про проблеми в розробці та хиткі перспективи на ринку відеокарт Intel Arc.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Сумнівні перспективи Intel на ринку відеокарт або Що пішло не так із розробкою GPU Arc

Джерело: tom’s HARDWARE

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: