Новини Пристрої 01.09.2022 о 11:57 comment views icon

iPhone 14 Pro ймовірно отримає два вирізи замість “чубчика” — при увімкненому дисплеї вони візуально зливатимуться

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Інсайдери протягом деякого часу припускали, що лінійка iPhone 14 може отримати два вирізи в дисплеї замість традиційного чубчика. При цьому в одному вирізі буцімто розміститися фронтальна камера, а в другому – система FaceID. Дизайн такого рішення припускав наявність одного круглого та одного довгастого отвору в дисплеї. Новий витік від «анонімного інформатора» свідчить, що два вирізи в дисплеї виглядатимуть як один суцільний отвір, коли дисплей iPhone активний. Надалі цю інформацію підтвердив Марк Гурман із Bloomberg.

Зазначається, що Apple має намір відключити пікселі між цими двома вирізами, щоб створити безперервний чорний простір. Джерело також передбачає, що компанія «має намір візуально розширювати затемнені області навколо вирізів для розміщення контенту». Іншими словами, iPhone цілком може використовувати цей чорний простір і змінювати розмір вирізу в залежності від цілей.

За даними 9to5Mac, Apple планує використовувати цей простір для зображення зеленого і помаранчевого індикаторів камери й мікрофона, які зараз знаходяться в рядку стану. Це може зробити індикатори конфіденційності значно очевиднішими, ніж зараз. При цьому користувачі зможуть натискати на індикатори, щоб побачити список застосунків, які отримали доступ до мікрофона або камери. Також повідомляється, що застосунок камери iPhone може бути трохи змінено – панель управління, що розширюється, переміщається у верхню частину екрана.

Ці чутки узгоджуються з нещодавно опублікованими патентами, що описують відділення ІЧ-випромінювача телефону від основного вирізу. Чи відповідають ці чутки реальності, ми дізнаємося за тиждень. Захід Apple Far Out запланований на 7 вересня.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: