Новини Технології 25.05.2023 о 14:55 comment views icon

Китай запустив державну платформу для метавсесвіту, щоб «‎масштабувати» інноваційну галузь в країні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Програму очолює Нанкінський університет інформаційних і наукових технологій, також серед засновників – різноманітні китайські академічні установи та компанії, орієнтовані на метавсесвіт.

Метавсесвіт — це віртуальний простір, який дозволяє користувачам взаємодіяти один з одним у цифровому середовищі, і тепер такий з’явиться у китайському містечку Нанкін. Проєкт China Metaverse створений за підтримки уряду, оскільки влада сподівається розвивати цей сектор.

У лютому 2023 року місто Нанкін вперше представило свою масштабну стратегію розвитку метавсесвіту, яка передбачає отримання доходів у розмірі 130 мільярдів юанів вже наприкінці 2025 року. До цього Нанкінський університет перейменував свій факультет інформаційної інженерії на відділ інженерії метавсесвіту, а також створив спеціальний відділ для носимих пристроїв віртуальної реальності.

Про схожий проєкт оголосив і Шанхай, який прагне досягти річного доходу в метавсесвіті у розмірі 350 мільярдів юанів до 2025 року. Місто вже продемонструвало 20 прикладів використання метавсесвіту, включно з віртуальними візитами до лікарів та цифровим відтворенням історичних пам’яток.

Останнім часом Китай активно обговорює потенціал Web3 та індустрії цифрових технологій, хоча й підтримує дуже суворі нормативні стандарти для цифрових активів і NFT. У січні 2022 року Національне управління у справах інтелектуальної власності відхилило кілька заявок на реєстрацію товарних знаків, пов’язаних з метавсесвітом.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: