Новини Технології 25.05.2023 о 14:55 comment views icon

Китай запустив державну платформу для метавсесвіту, щоб «‎масштабувати» інноваційну галузь в країні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Програму очолює Нанкінський університет інформаційних і наукових технологій, також серед засновників – різноманітні китайські академічні установи та компанії, орієнтовані на метавсесвіт.

Метавсесвіт — це віртуальний простір, який дозволяє користувачам взаємодіяти один з одним у цифровому середовищі, і тепер такий з’явиться у китайському містечку Нанкін. Проєкт China Metaverse створений за підтримки уряду, оскільки влада сподівається розвивати цей сектор.

У лютому 2023 року місто Нанкін вперше представило свою масштабну стратегію розвитку метавсесвіту, яка передбачає отримання доходів у розмірі 130 мільярдів юанів вже наприкінці 2025 року. До цього Нанкінський університет перейменував свій факультет інформаційної інженерії на відділ інженерії метавсесвіту, а також створив спеціальний відділ для носимих пристроїв віртуальної реальності.

Про схожий проєкт оголосив і Шанхай, який прагне досягти річного доходу в метавсесвіті у розмірі 350 мільярдів юанів до 2025 року. Місто вже продемонструвало 20 прикладів використання метавсесвіту, включно з віртуальними візитами до лікарів та цифровим відтворенням історичних пам’яток.

Останнім часом Китай активно обговорює потенціал Web3 та індустрії цифрових технологій, хоча й підтримує дуже суворі нормативні стандарти для цифрових активів і NFT. У січні 2022 року Національне управління у справах інтелектуальної власності відхилило кілька заявок на реєстрацію товарних знаків, пов’язаних з метавсесвітом.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: