Новини Технології 26.10.2023 о 13:27 comment views icon

Інтернет під час знеструмлень. Мінцифри та ЛУН.Місто розроблять мапу провайдерів, чиї клієнти матимуть зв’язок без електрики (до 3 діб)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Невдовзі на онлайн-мапі ЛУН.Місто з’явиться новий шар — інтернет-провайдерів, які можуть забезпечити користувачів інтернетом до 72 годин під час знеструмлень. Принаймні команди Мінцифри та ЛУН.Місто анонсували спільну розробку такої мапи, скріпивши домовленість про співпрацю відповідним меморандумом.

На мапі (після її фактичного запуску) українці зможуть швидко перевірити, чи надає їхній провайдер стійкий до відключень електрики інтернет, знайти найближчого інтернет-провайдера, який вже перейшов на енергоощадні мережі за технологією xPON, отримати контактні дані та за потреби подати заявку на підключення.

Це також допоможе не перевантажувати мобільні мережі — чим більше людей продовжуватиме використовувати домашній інтернет під час блекаутів, тим довше залишатиметься стабільний мобільний зв’язок.

За задумом авторів ініціативи, мапа регулярно оновлюватиметься та доповнюватиметься інформацією про компанії з мережами xPON. Також там планують зібрати корисну інформацію про різні технології, що дають змогу залишатися онлайн без електроенергії, та тривалість їх роботи.

Конкретна дата запуску мапи поки не повідомляється — найближчим часом доступ мають відкрити жителям Києва. Залишається сподіватися, що розробники максимально швидко додадуть на мапу стійкого домашнього інтернету й інші міста.

Корисна мапа ЛУН Місто з’явилась у березні 2022, щоб допомогти українцям знайти аптеки, заправки, супермаркети, які працюють під час війни. Відтоді розробники активно розвивають сервіс — нещодавно розробники додали кнопки Фільтри та Інші карти, щоб простіше перемикатися між різними мапами (укриттів, закладів з автономним живленням, бюветів, дерусифікованих вулиць, тощо)

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

На початку місяця Мінцифри закликало українців якнайшвидше переходити на енергоощадні мережі за технологією xPON та підштовхувати своїх інтернет-провайдерів до модернізації інфраструктури. У відповідь ІнАУ від імені інтернет-провайдерів розкритикувала владу — опублікувала відкритий лист з власними проханнями та закликала посадовців не підбурювати споживачів.

З Ethernet на PON. Мінцифри закликає українців якнайшвидше пересідати на енергонезалежні інтернет-мережі, але ІнАУ дуже проти

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: