Новини IT-бізнес 27.09.2023 о 14:49 comment views icon

Netflix, Disney та інші великі стримінги утворили альянс — щоб «‎дати бій» регуляторам

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Apple та Amazon до групи поки не приєдналися.

Streaming Innovation Alliance (SIA) — це нова коаліція, яку утворили найбільші стримінгові компанії, щоб від її імені розв’язувати поточні та майбутні проблеми державного регулювання, пов’язані з потоковою трансляцією. 

Крім Netflix і Disney, до складу альянсу увійшли Paramount Plus, Warner Bros. Discovery Max, Peacock, TelevisaUnivision і деякі невеликі стримінги, такі як For Us By Us Network, Vault і AfroLandTV. Інші сервіси, такі як Pluto та Hulu, вже належать Paramount і Disney, тому вони також будуть представлені тут.

Axios зазначає, що Apple, Amazon, Roku та Tubi наразі не входять до цієї групи.

Формуванням альянсу частково керував Чарльз Рівкін, генеральний директор Motion Picture Association (MPA), до якої Netflix приєднався у 2019 році. Стримінг вийшов з Інтернет-асоціації, ширшої торгової групи, що представляє великі технологічні компанії, такі як Google й Amazon, але не може допомогти стримінгам, що борються за інтелектуальну власність (і в деяких випадках можуть мати з ними суперечності). Однак MPA, хоч і корисна у сфері авторського права, не така спритна у технологічному аспекті.

Загалом стримінги нині знаходяться у невизначеному положенні, коли також можуть бути втягнутими в законодавство, яке спрямоване на інші аспекти Інтернету (зокрема й Закон про безпеку дітей в Інтернеті з тривожними наслідками для конфіденційності). Потокові компанії вважають, що законодавство є занадто широким і невиправдано об’єднує компанії, які розповсюджують відібраний і перевірений контент, із платформами соціальних мереж.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

SIA засвідчила початок своєї роботи, опублікувавши у вівторок нове опитування, яке показало, що зареєстровані виборці «схиляються до стримінгових інновацій та обережно ставляться до пропозицій щодо регулювання ринку», таких як вимоги, щоб сервіси збирали більше даних користувачів.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: