Новини Україна 08.11.2022 о 10:27 comment views icon

Новий літак Ан-225 «Мрія» обійдеться щонайменше у 500 млн євро, вже є близько 30% компонентів — «Антонов»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Пізно ввечері 7 листопада ДП «Антонов» опублікувало у соцмережах уточнення стосовно нової «Мрії» — воно з’явилося після того, як низка українських ЗМІ з посиланням на німецьке видання Bild та слова в.о. генерального директора підприємства Євгена Гаврилова розповсюдили інформацію про будівництво другого літака Ан-225 «в секретному місці» та його 30-відсоткову готовність.

У ДП «Антонов» повідомили, що насправді фахівці підприємства почали конструкторські роботи для будівництва нового літака Ан-225 «Мрія» і, за наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30% комплектуючих, які можна використати для другого зразка літака. Зокрема, це деталі з «Мрії», яку знищили росіяни Новий літак Ан-225 «Мрія» обійдеться щонайменше у 500 млн євро, вже є близько 30% компонентів — «Антонов»Новий літак Ан-225 «Мрія» обійдеться щонайменше у 500 млн євро, вже є близько 30% компонентів — «Антонов»24 лютого під час обстрілу міста Гостомель та аеропорту «Антонова» російські окупаційні війська знищили легендарний літак Ан-225 «Мрія».

Новий літак Ан-225 «Мрія» обійдеться щонайменше у 500 млн євро, вже є близько 30% компонентів — «Антонов»

Насправді це не вперше нам розповідають про будівництво нової «Мрії» — наприкінці квітня гендиректор «Укроборонпром» повідомляв, що фахівці вже працюють над будівництвом нового екземпляра найбільшого у світі транспортного літака із залученням міжнародних партнерів та сучасних технологій. Ще раніше повідомлялося, що ДП «Антонов» збирається відродити Ан-225 за коштом благодійників.

У матеріалі Bild йдеться про те, що міжнародний аеропорт Лейпциг/Галле допоможе зібрати гроші на відбудову Ан-225 та називається нова оцінка — 500 мільйонів євро. Попередня оцінка була іншою — понад $3 млрд та близько 5 років. Водночас в уточнювальному повідомленні ДП «Антонов» є фраза «про конкретну суму поки говорити зарано». Важливо розуміти, що це все не дуже точні попередні оцінки. І вочевидь ніхто не збирається починати фактичні роботи з будівництва Ан-225 «Мрія» раніше, ніж росія капітулює. Наразі це точно не на часі, є багато питань як до «Антонова», так і до «Мрії». Головні два питання — доцільності й раціональність будівництва такого великого літака (чи взагалі здатен проєкт себе окупити) та розслідування обставин знищення літака АН-225 «Мрія», яке поки триває. Гендиректора Сергія Бичкова відсторонили ще у березні, а минулого місяця СБУ звинуватило керівництво ДП «Антонов» у службовій недбалості, яка призвела до втрати легендарного літака.

Знищення Ан-225 «Мрія» — СБУ звинуватило керівництво ДП «Антонов» у службовій недбалості, яка призвела до втрати легендарного літака

Онлайн-курс Pyton.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

  • Ан-225 “Мрія”, найбільший та найпотужніший літак у світі, був збудований у 1988 році. На його розробку пішов напрочуд короткий термін — 3,5 року. Вже 21 грудня цього ж року літак вперше піднявся у небо і відтоді встановив понад 240 світових і національних рекордів, які були занесені у Книгу рекордів Гіннеса.
  • До вторгнення окупантів “Мрія” часто виконувала важливі гуманітарні рейси: розвозила ліки та захисні засоби, необхідні для боротьби з коронавірусом, по всьому світу, доставляла різдвяні подарунки хворим на СНІД в Африці, транспортувала гуманітарну допомогу постраждалим від землетрусу в Японії.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: