Новини Технології 15.01.2024 о 08:00 comment views icon

OpenAI послабила обмеження військового використання ChatGPT – але не зняла повністю

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

OpenAI послабила обмеження військового використання ChatGPT – але не зняла повністю

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

OpenAI послабила обмеження на військове застосування ChatGPT. У неоголошеному оновленні політики використання 10 січня OpenAI скасувала широку заборону на використання технології для «військових справ». Новий текст все ще забороняє використовувати служби OpenAI для розробки зброї, травмування людей або знищення майна.

Нова політика використання OpenAI тепер включає такі принципи, як «Не завдавай шкоди іншим» – широкі у застосуванні, легко зрозумілі та актуальні у багатьох контекстах. Також перелік містить заборону конкретних випадків, як-от розробка або використання зброї.

Деякі експерти зі штучного інтелекту стурбовані тим, що оновлена політика OpenAI надто узагальнена, особливо з огляду на те технологія штучного інтелекту вже використовується під час конфлікту в Газі. Ізраїльські військові заявили, що використовували штучний інтелект для визначення цілей для бомбардування на території Палестини. Експерти відзначають що оновлена політика все ще досить розпливчата і залежна від трактування. Також є питання, як компанія збирається забезпечувати її виконання.

Хоча OpenAI не розкриває мети оновлення політики використання, зміни потенційно можуть відкрити двері для майбутніх контрактів із військовими. Представник OpenAI каже, що існують випадки використання ШІ у питаннях національної безпеки, які відповідають місії компанії, що частково й призвело до змін. Наприклад, OpenAI вже співпрацює з Агентством перспективних оборонних досліджень, «щоб стимулювати створення нових інструментів кібербезпеки для захисту програмного забезпечення з відкритим кодом, від якого залежить критична інфраструктура та галузі».

OpenAI запустила GPT Store — магазин для обміну та продажу кастомізованих чатботів

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: Business Insider

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: