Новини Україна 01.08.2023 о 15:11 comment views icon

Практичний іспит на посвідчення водія дозволили складати необмежену кількість разів, а з 29 жовтня вивчення теорії в автошколі стане необов’язковим

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

МВС України анонсувало довгоочікувані та приємні зміни для майбутніх водіїв — обмежень на кількість спроб складання практичних іспитів для отримання посвідчення більше немає, тож вони матимуть необмежену кількість спроб. Раніше водії мали лише три спроби, і у разі провалу відправлялися наново проходити теоретичне навчання.

Оновлено [14:45]: МВС опублікувало картки із відповідями на найпоширеніші запитання щодо нових правил отримання водійського посвідчення, а також уточнило, коли навчання в автошколі стане необов’язковим для теоретичного модуля. Доповнили текст.

Відповіді на найпоширеніші запитання щодо нових правил отримання водійського посвідчення

Також кандидати мають необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту — упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку.

Щодо практичного іспиту, хоч кількість спроб необмежена, певні умови таки є. По-перше, здати його потрібно протягом двох років від дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки. По-друге, є обов’язковий мінімальний інтервал між складанням теоретичного або практичного іспитів (у разі неуспішного складання) — 10 календарних днів.

Результат успішно складеного теоретичного іспиту буде дійсним упродовж одного року, а практичного — два роки.

Також оновлено екзаменаційний лист практичного іспиту, у якому чітко визначено типові помилки та критерії для оцінювання здібностей кандидата на право отримання водійського посвідчення.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Інші зміни в правилах отримання посвідчення водія

1 червня у сервісних центрах МВС Київщини, Львівщини, Одещини та Вінничини стартував пілотний проєкт із забезпечення прозорості іспитів для отримання посвідчення водія — серед інших змін, екзаменаційні класи та авто обладнали, камерами та мікрофонами, щоб усунути сліпі зони та можливості підказок.

Практичний іспит на посвідчення водія дозволили складати необмежену кількість разів, а з 29 жовтня вивчення теорії в автошколі стане необов'язковим

Наразі в кожному пілотному регіоні щодня приймають понад 700 теоретичних і стільки ж практичних іспитів щодня. В середньому, лише кожен четвертий з першого разу здає іспити для отримання посвідчення водія

Загалом в МВС задоволені результатами, тож з 3-го серпня проєкт розширять — долучаться Сумська, Рівненська, Житомирська та Кіровоградська області.

Ще одна вагома зміна — майбутні водії зможуть самостійно вивчати теоретичну частину без необхідності відвідувати для цього автошколу. Відповідний законопроєкт № 7354 Рада ухвалила на початку липня, а минулого тижня документ підписав Президент. Вже з 29 жовтня кандидатам дозволять обирати, як вчити правила дорожнього руху (теоретичний модуль) — самостійно чи в автошколі. Зараз на нього в автошколах передбачено 64 години лекцій і без свідоцтва про теоретичну підготовку кандидати у водії не допускається до складання теоретичного іспиту в сервісних центрах МВС.

МВС замовило ПЗ для розпізнавання облич під час складання теорії на посвідчення водія — за 2,5 млн грн

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: