Новини Пристрої 03.06.2022 о 15:11 comment views icon

Reuters: Ілон Маск дав керівництву Tesla розпорядження не наймати нових працівників та готуватися до ймовірного звільнення 10% штату (це близько 10 тис. працівників)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Генеральний директор Tesla Ілон Маск надіслав вищому керівництву листа з заголовком «Припинити наймання у всьому світі», в якому висловив своє «дуже погане передчуття» щодо економіки. У цьому ж листі, копію якого одержала редакція Reuters, також йдеться про ймовірне звільнення 10% працівників.

На кінець 2021 року в Tesla та її підрозділах по всьому світу працювало майже 100 тис. людей, зазначає Reuters з посиланням на дані зі звітності найбільшого виробника електромобілів. Тобто, якщо Tesla зрештою прийме рішення, то без роботи залишиться близько 10 тис. людей.

В Tesla ніяк не коментували повідомлення про цей лист — ще у 2020 році компанія розпустила PR-відділ і зазвичай не відповідає на запити ЗМІ.

Досі попит на електромобілі Tesla та моделі інших брендів залишався стабільно високим, і багато традиційних індикаторів спаду, включаючи збільшення запасів дилерів і стимулів у США, так і не матеріалізувалися. Проте нещодавня зупинка заводу Giga Shanghai відчутно вдарила по бізнесу — 22-денний простій фабрики Tesla в Шанхаї через карантинні обмеження у зв’язку з поширенням COVID-19 виявився найдовшим з моменту початку виробництва в кінці 2019 року і спричинив скорочення виробництва на понад 50 000 автомобілів, згідно з оцінкою Reuters, основаною на планах виробництва Tesla. Водночас Tesla, як і інші, відчуває значний інфляційний тиск у сфері сировини та логістики, що врешті негативно впливає на цінову політику.

Напередодні в мережі з’явилася копія іншого внутрішнього листа, в якому CEO Tesla поставив ультиматум вищому керівництву — повернутися з дистанційки та проводити в офісі щонайменше 40 годин на тиждень, або звільнятися.

Залишається згадати, що Tesla тут далеко не перша, а лише одна з багатьох технологічних компаній, які скорочують чисельність персоналу або призупиняють наймання співробітників через економічний спад. Минулого місяця Netflix звільнив близько 150 співробітників на тлі скорочення доходів — це 2% від усього штату. PayPal теж звільняє співробітників, щоб скоротити витрати. Microsoft, Meta і NVIDIA теж мають намір обмежити наймання співробітників через падіння цін на акції та уповільнення зростання бізнесу. Те ж саме Uber та Lyft роблять у межах своїх заходів щодо скорочення витрат. Вимальовується очевидна тенденція, отже найближчим часом список таких компаній буде невпинно зростати.

Розмовна англійська.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

І як тут не згадати, що не так давно Ілон Маск розповідав про плани використовувати роботів замість людей на заводах Tesla.

Ілон Маск заявив, що до кінця вересня Tesla, ймовірно, матиме робочий прототип робота-гуманоїда Optimus

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: