Новини WTF 01.03.2024 о 17:27 comment views icon

«Розсадник расизму»: Tesla стикнулася з груповим позовом від 6 тис. темношкірих працівників

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

«Розсадник расизму»: Tesla стикнулася з груповим позовом від 6 тис. темношкірих працівників

Каліфорнійський суд попередньо дозволив працівникам подати колективний позов на Tesla за звинуваченням у расизмі — засідання призначене на жовтень 2024 року.

Як зазначає Bloomberg, вперше скарга була подана ще у 2017 році Маркусом Воном, який стверджував, що цех заводу Tesla у Фремонті був «розсадником расистської поведінки». Компанія нібито «створила ворожу та образливу робочу атмосферу для темношкірих та/або афроамериканців, яка включає регулярне використання слів «N****r» та «N***» та інших расистських принизливих термінів», а відділ кадрів «ігнорував скарги».

Tesla початково відповіла на позов дописом у блозі, назвавши його «розсадником дезінформації». Компанія заперечила правопорушення і заявила, що звільнила трьох людей після розслідування ймовірних расистських інцидентів.

Якщо справа таки дійде до суду (Tesla могла оскаржити рішення до сьогодні), то процес розділять на дві фази: під час першого суд присяжних має вирішити, чи компанія вчинила достатньо дій для запобігання дискримінації та переслідуванням; і якщо так — на другому етапі позивачі (а їх близько 6 тисяч) подадуть свої вимоги про відшкодування збитків.

Завод Tesla у Фремонті в Каліфорнії також має бурхливу історію й з травмами працівників — рівень травматизму там вищий, ніж у середньому по США. Самого ж Маска звинувачують у протидіях спробам працівників об’єднатися в профспілки.

Працівники заводу Tesla в Техасі — про вибухи, падіння й травми від роботів

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: