Новини Крипто 07.07.2023 о 18:37 comment views icon

Sega відмовляється від блокчейн-ігор – оскільки вони «‎нудні» і не приносять задоволення

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Sega йде з арени блокчейн-ігор, яка була спустошена глобальним крахом криптоіндустрії.

Компанія, що стоїть за Sonic The Hedgehog і Yakuza, відмовляється від використання своїх франшиз у сторонніх ігрових блокчейн-проєктах, а також відкладає плани щодо розробки власних продуктів в жанрі Play-to-Earn (‎грай, щоб заробляти).

Sega разом із такими конкурентами, як Square Enix і Bandai Namco, раніше виступала за використання технології на основі блокчейну, яка, на думку компанії, могла підвищити привабливість ігор. Однак крах ринку цифрових валют дещо змінив її позицію.

Sega дозволить зовнішнім партнерам використовувати своїх менш відомих персонажів Three Kingdoms і Virtua Fighter для невзаємозамінних токенів (свого роду сертифіката, який підтверджує право власності на цифровий актив). Наміри компанії приєднатись до колись дуже популярної NFT-спільноти у 2021 році викликали широку критику з боку геймерів, які вважали криптотехнологію шкідливою для довкілля.

«Дії в іграх Play-to-Earn нудні. Який сенс грати, якщо це не приносить задоволення?, – сказав операційний директор Sega Шудзі Уцумі.

Зміни у планах та поглядах Sega відображають падіння загального інтересу до концепції web3 — терміна, який використовується для опису інтернету, побудованого на блокчейні. Ubisoft Entertainment SA також припинила свої інвестиції в ігри NFT після низького попиту.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: