Новини Крипто 03.11.2023 о 12:30 comment views icon

Сема Бенкмана-Фріда визнали винним у шахрайстві — засновнику FTX загрожує до 110 років тюрми

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Бенкмана-Фріда затримали у грудні 2022-го на Багамах після краху заснованої ним криптобіржі FTX.

Суд присяжних визнав Сема Бенкмана-Фріда винним за всіма 7 пунктами звинувачення у шахрайстві та змові. За даними The New York Times, йому загрожує максимальне покарання у 110 років позбавлення волі.

Сема Бенкмана-Фріда визнали винним у шахрайстві — засновнику FTX загрожує до 110 років тюрми
Криптоімперія Сема Бенкмана-Фріда оцінювалася в $32 мільярди, перш ніж раптово розвалилася торік.

У 2022-му Міністерство юстиції США взялось детально вивчати його роль у краху FTX — юристи ретельно перевіряли рахунки компанії та її дочірньої фірми Alameda Research, та причетність Бенкмана-Фріда до переказу $600 млн інвесторських коштів, які, як стверджувалось, нібито зникли після зламу і призвели до банкрутства криптобіржі.

На суді прокурори заявляли, що Бенкман-Фрід використовував кошти клієнтів FTX, щоб забезпечити Alameda Research, про що знала його дівчина Керолайн Еллісон, яка керувала криптовалютним хедж-фондом. Повідомлялось також, що підприємець використав мільярди доларів клієнтських грошей для купівлі елітних товарів чи нерухомості. Також Сем розглядав можливість придбання острівної країни Науру з метою побудувати там бункер.

Засновник FTX Сем Бенкман-Фрід мав намір коштом інвесторів купити острівну державу Науру та побудувати там бункер

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Сам Бенкман-Фрід раніше заперечував, що навмисно зловживав коштами FTX, а адвокати намагались презентувати свого підзахисного як  математика, якому доводиться боротися з «силами, які значною мірою знаходяться поза його контролем». Водночас Еллісон та три колишні головні радники Сема визнали себе винними, Керолайн ще й додала, що шахраювала за вказівкою Бенкмана-Фріда.

Ексдівчина Бенкмана-Фріда та директорка дочірньої фірми FTX визнала себе виною у шахрайстві — їй загрожує до 110 років позбавлення волі

Засновника FTX звинувачений у змові з метою вчинення шахрайства та у шахрайстві з клієнтами криптобіржі та кредиторами Alameda Research, а також у змові з метою шахрайства з цінними паперами та товарами щодо клієнтів FTX та з метою відмивання грошей.

Вирок має винести окружний суддя США Льюїс А. Каплан 28 березня 2024 року. Очікується, що Бенкман-Фрід подасть апеляцію.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: