Новини Крипто 23.11.2022 о 17:48 comment views icon

Юристи FTX: “значна кількість” активів криптобіржі викрадені або зникли

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У вівторок у Делавері під час перших слухань FTX за главою 11 (глава Кодексу США про банкрутство, що уможливлює реорганізацію) адвокат з питань реструктуризації Джеймс Бромлі заявив, що “значна кількість” активів криптобіржі зникли або були викрадені.

FTX, раніше один із найбільш надійних брендів у сфері криптовалют, оголосив про банкрутство на початку цього місяця. Його генеральний директор і засновник Сем Бенкман-Фрід пішов у відставку, ознаменувавши падіння багатомільярдної криптоімперії. Стрімкий крах FTX і Бенкмана-Фріда похитнув довіру інвесторів до галузі та спровокував кризу ліквідності в інших криптокомпаніях.

Адвокат Джеймс Бромлі назвав крах FTX “одним із найрізкіших і найважчих корпоративних крахів в історії Корпоративної Америки”. Він описав мережу організацій FTX як міжнародну організацію, яка “ефективно керується як особисте володіння Сема Бенкмана-Фріда”.

Розбираючись у руїнах FTX та понад 130 її дочірніх компаній, Бромлі сказав, що “безгосподарність і ненадійне ведення звітності” Бенкманом-Фрідом залишили юристам неповну картину фінансів компаній. Бромлі не уточнив, скільки грошей було вкрадено або зникло, але зазначив, що FTX постраждала від кібератак після початку процедури банкрутства 11 листопада.

Напередодні слухання юристи FTX надали документи, які показали, що компанія та її філії мали загальну суму 1,2 мільярда доларів готівкою — це майже удвічі більше, ніж сума, оцінена в попередній судовій заяві. Оновлена ​​цифра підкреслює те, що новий виконавчий директор FTX Джон Дж. Рей III описав минулого тижня як “повну відсутність централізованого контролю готівки під керівництвом Бенкмана-Фріда”.

У заяві минулого тижня Джон Дж. Рей III заявив, що нова команда керівництва змогла лише приблизно оцінити суму готівки в касі в 564 мільйони доларів.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Криза ліквідності та “допомога” Binance

Binance купує свого конкурента — криптобіржу FTX, яка стикнулась з “кризою ліквідності”

2 листопада сайт Coinbase опублікував звіт, який показав, що криптобіржа Сема Бенкмана-Фріда зіткнулася з кризою ліквідності. У відповідь на статтю генеральний директор Binance Чанпен Чжао оголосив, що компанія продасть FTT (токен FTX) на суму близько 529 мільйонів доларів, після чого токен впав більш ніж на 70% приблизно до $6.

Пізніше було повідомлено, що Binance купує FTX, а власники лише підписали “лист про наміри” — а це, власне, означало, що угода не має обов’язкової сили. Тож, згодом Чжао, ознайомившись із фінансовими документами FTX, передумав рятувати конкурента.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Фінансова “інфекція”

Цей місяць був хаотичним для криптоіндустрії, оскільки невдача FTX спричинила поширення інфекції, яка призвела до фінансових проблем у кількох інших компаніях.

Біткойн може впасти нижче $12 000 — “ведмеді” отримали технічну перевагу на тлі кризи ліквідності криптобіржі FTX

Одна з цих фірм, криптоброкерська компанія під назвою Genesis, минулого тижня призупинила зняття коштів, посилаючись на “ненормальну” кількість запитів, яка перевищила її поточну ліквідність. У понеділок Bloomberg повідомив, що Genesis намагається зібрати додатковий 1 мільярд доларів готівкою для свого кредитного підрозділу, і що компанія попереджає потенційних інвесторів про те, що їй, можливо, доведеться подати заяву про банкрутство. 

За даними Wall Street Journal, ще один відомий криптокредитор, BlockFi, припинив виведення коштів, оскільки FTX розпався, і, здається, планує власне банкрутство. Під час прохання про коментар, представник BlockFi посилався на попередню заяву компанії в блозі CNN Business, повторивши, що розглядається “кілька сценаріїв”.

“Зараз ми працюємо над тим, щоб визначити найкращий шлях для наших клієнтів”, — заявили в BlockFi.

Джерело: CNN Business

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: