Новини Крипто 13.12.2022 о 11:27 comment views icon

Співзасновника криптобіржі FTX Сема Банкмана-Фріда заарештували на Багамах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Понад місяць після того, як криптовалютна біржа FTX оголосила про банкрутство, генеральний прокурор Багамських островів Раян Піндер оголосив про арешт її засновника і колишнього генерального директора Сема Банкмана-Фріда.

Згідно з повідомленням, арешт був здійснений після того, як уряд США проінформував Багами про кримінальні звинувачення, висунуті проти Бенкмана-Фріда, і заявив про намір вимагати його екстрадиції від країни, де він проживав і яка служила базою операцій для FTX. Прокурор США у Південному округу Нью-Йорка Даміан Вільямс підтвердив факт арешту, заявивши про намір розкрити деталі звинувачення незабаром.

Крах FTX показав, що Сем Банкман-Фрід та його партнери, схоже, використали депозити клієнтів на FTX для підтримки іншого бізнесу – торгової фірми Alameda Research. При цьому, щойно розпочалося активне виведення коштів з біржі FTX, стало зрозуміло, що у неї не вистачає ресурсів для виплат клієнтам, і біржа швидко припинила операції.

Цього тижня Бенкман-Фрід мав надати свідчення на слуханнях у Конгресі. Протягом кількох попередніх тижнів він постійно давав інтерв’ю журналістам, намагаючись пояснити, що сталося всередині бізнесу, який на якийсь час зробив його одним із наймолодших мільярдерів у світі.

Джон Дж. Рей III, який змінив Сема Банкмана-Фріда на посаді генерального директора FTX, заявив:

«Ніколи у своїй кар’єрі я не бачив такого повного провалу корпоративного контролю і такої повної відсутності правдивої фінансової інформації, як тут».

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Юристи FTX: “значна кількість” активів криптобіржі викрадені або зникли

FTX та Alameda можуть бути причетними до краху UST, Luna та обвалу біткоїну на 29% – NYT і Bloomberg дізналися про розслідування прокуратури США

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: