Новини Ігри 19.03.2024 о 10:19 comment views icon

Сімейні групи Steam. Valve анонсувала наступне велике оновлення [Що нового та як протестувати]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Сімейні групи Steam. Valve анонсувала наступне велике оновлення [Що нового та як протестувати]

Ввечері 18 березня Valve випустила оновлення для бета-версії Steam, у якому впровадила Сімейні групи зі спільним доступом до ігор.

Що нового

Сімейні групи — заміна сімейній бібліотеці Steam (Steam Family Sharing) та сімейному режиму Steam (Family View) одночасно. Фактично розробники доопрацювали вже добре знайомі функції та об’єднали в одному місці для зручності.

Сімейні групи Steam призначені для домогосподарств із максимум п’ятьма близькими родичами (регіон в облікових записах має збігатися). Сімейна бібліотека показується в Steam у стовпці ліворуч як новий підрозділ у списку ігор, а керувати нею можна в десктопному клієнті, на мобільному пристрої або в браузері.

Кожен з учасників автоматично отримає доступ до всіх ігор інших користувачів групи, які дозволені розробниками для спільного використання. Щодо обмежень, в моменті кожна копія гри доступна лише одному учаснику групи, тож грати в одну гру одночасно двоє учасників зможуть лише за умови, якщо обидва мають по копії. Інакше доведеться грати у ті ігри зі спільної бібліотеки, які будуть «вільні» на цю мить.

Сімейні групи Steam. Valve анонсувала наступне велике оновлення [Що нового та як протестувати]

Кожен учасник сімейної групи Steam має одну з двох ролей: дорослий або дитина. Дорослі здатні вільно керувати сімейною групою та застосовувати батьківський контроль до акаунтів дітей, зокрема обмежувати доступ до крамниці Steam (спільноти/чату з друзями) та ігровий час, надавати доступ до доречних ігор, схвалювати й відхиляти запити від акаунтів дітей на додатковий ігровий час, покупки та доступ до функцій (тимчасово або постійно).

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

У разі блокування учасника сімейного групи за читерство у грі зі спільної бібліотеки її власник теж отримає бан. Покинути сімейну групу дорослі можуть в будь-який час (дітей може вилучити лише дорослий або служба підтримки Steam), але приєднатися до іншої або створити нову вони зможуть тільки через рік з моменту вступу до попередньої. При цьому нова особа не зможе відразу зайняти вакантне місце в сімейній групі — розробники Steam передбачили період очікування тривалістю 1 рік.

Як протестувати сімейні групи Steam

Сімейні групи Steam. Valve анонсувала наступне велике оновлення [Що нового та як протестувати]

Наразі сімейні групи доступні у бета-версії Steam — щоб її встановити, необхідно перейти у лівому верхньому кутку програми натиснути меню «Steam» та перейти у «Налаштування». Потім на вкладці «Інтерфейс» натиснути розкривне меню навпроти опції «Участь у бета-тестуванні клієнта Steam», вибрати «Steam Family Beta» та перезапустити клієнт Steam. Після приєднання натиснути своє ім’я користувача у правому верхньому кутку вікна клієнта Steam, вибрати «Відомості про акаунт» і перейти на вкладку «Керування сімейною групою».

ЧаПи

Valve створила окрему сторінку-посібник щодо сімейних груп Steam — вичерпна інструкція українською мовою, де максимально детально розписано все, що стосується створення, налаштування, керування та принципів роботи сімейної бібліотеки. Там же зібрані ЧаПи (відповіді на часті запитання).


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: