Новини Авто 12.12.2023 о 14:26 comment views icon

Tesla таки судитиметься з клієнтами, які «‎зарано» перепродали Cybertruck — штраф у $50 000 теж повернули

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Tesla таки судитиметься з клієнтами, які «‎зарано» перепродали Cybertruck — штраф у $50 000 теж повернули

Суперечливий пункт знову з’явився в угоді про купівлю електричного пікапа.

За кілька тижнів до старту поставок Cybertruck, Tesla оновила угоду купівлі-продажу пунктом, який передбачав, що клієнти не зможуть продати свій новий автомобіль протягом першого року без чіткого дозволу автовиробника, інакше на них можуть подати до суду або «вимагати штраф у розмірі 50 000 доларів або вартості перепродажу, залежно від того, яка з цих сум є більшою».

Водночас після того, як інформація про суперечливий пункт поширилась в соцмережах, Tesla тишком-нишком видалила його з угоди, але, як виявилось, ненадовго.

За даними Electrek, клієнти Cybertruck, яким вдалося замовити конфігурацію Foundation Series вартістю $120 000 отримали угоду про замовлення із суперечливим пунктом, який все ще чітко діє. Згідно з копією, опублікованою клієнтами на форумі Cybertruck Owners Club, покупці погоджуються не продавати свої транспортні засоби протягом першого року після покупки — без письмової згоди від Tesla, яка також може викупити авто за зниженою ціною, вирахувавши $0,25 за кожну проїхану милю, плюс знос і вартість будь-якого необхідного ремонту.

Tesla таки судитиметься з клієнтами, які «‎зарано» перепродали Cybertruck — штраф у $50 000 теж повернули

Інші люксові автовиробники, такі як Ferrari та Porsche, застосовують подібне правило. У випадку з Tesla — не уточнюється, чи буде застосовуватись пункт до всіх покупців Cybertruck, або виключно для власників Foundation Series.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Ілон Маск передав Tesla Cybertruck першим покупцям: найдешевший пікап за $60 990 вийде лише у 2025 році, у 2024 – тільки від $79 990


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: