Новини Софт 26.05.2022 о 10:37 comment views icon

Творець Pokémon Go (Niantic) запустив AR-платформу Lightship для розробників додатків і AR-соцмережу Campfire

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Компанія Niantic, відома за грою Pokémon Go, представила два проєкти, пов’язані з доповненою реальністю (AR).

Перший — система візуального позиціювання Lightship (Visual Positioning System або VPS). Вона дозволяє розробникам визначати розташування користувачів і прив’язувати до місцевості контент доповненої реальності з точністю до сантиметра. Розробники можуть додавати розташування на карту світу Niantic AR, щоб створювати власні AR-програми, побудовані на точному місцеположенні. Це дозволить користувачеві бачити контент, прив’язаний до місцевості, а не такий, що просто висить десь у повітрі.

Щоб використати VPS, Niantic зібрала мільйони просканованих камерами телефонів гравців у Ingress та Pokémon Go світлин реальних локацій. Вже є понад 30 тисяч публічних місць з активованим VPS. Найбільше — у Сан-Франциско, Лондоні, Токіо, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку та Сіетлі.

Також розробники зможуть використовувати VPS як основну функцію ширшого SDK Lightship від Niantic, яка дозволяє декільком пристроям одночасно отримувати доступ до загального досвіду доповненої реальності — наприклад, до багатокористувацької 3D-гри.

Серед партнерів Lightship VPS по демо — JR Reality від Superblue, AREALM від FoundrySix, PIXELYNX, Shueisha XR, Rhizomatiks, Liquid City та TRIPP.

Другий — соціальний додаток для «метавселеного реального світу» Campfire, який об’єднає разом ігри та допоможе гравцям відкривати для себе нових людей, місця та події.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Пару місяців тому Niantic купила стартап 8th Wall, який продає інструменти розробки WebAR, а не для нативних додатків на iOS або Android. Niantic планує підтримувати роботу 8th Wall та інтегрувати Lightship так, щоб браузерні додатки доповненої реальності отримували доступ до їхньої картографічної технології.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: