Новини Технології 20.07.2023 о 21:36 comment views icon

Творець «Термінатора» Джеймс Кемерон про небезпеку ШІ: «Я попереджав вас у 1984 році, ви не дослухалися»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Творець «Термінатора» Джеймс Кемерон про небезпеку ШІ: «Я попереджав вас у 1984 році, ви не дослухалися»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Джеймс Кемерон висловився про небезпеку штучного інтелекту в інтерв’ю CTV News. Режисер розповів про небезпеку гонитви з вдосконалення ШІ, бойових дій за його участю та заміну ним людей – сценаристів та письменників.

«Я попереджав вас, хлопці, 1984 року, а ви не послухалися. Я думаю, що перетворення ШІ на зброю – найбільша небезпека. Ми зіткнемося еквівалентом гонитві ядерних озброєнь: якщо ми його не створимо, інші напевно це зроблять і все може загостритися. Ви можете уявити ШІ на театрі бойових дій. Комп’ютери будуть битися на такій швидкості, що люди просто не зможуть втрутитися та деескалювати ситуацію».

Водночас Кемерон вважає, що поки що рано говорити про заміну письменників та сценаристів на ШІ:

«Питання не в тому, хто написав, а в тому, чи це хороша історія. Я не вірю, що безтілесний розум, який просто повторює те, що говорили інші, втілені розуми, про життя, яке в них було, про кохання, про брехню, про страх, про смертність, що просто збирає все це у словесний салат, а потім вивергає його… Я не вірю, що це зачепить аудиторію».

Поки що режисер не готовий прийняти сценарій, написаний ШІ:

«Зачекаймо 20 років. Якщо ШІ отримає «Оскар» за найкращий сценарій, я думаю, ми маємо поставитися до нього серйозно».

Хоча Кемерон виступає проти використання ШІ у кіновиробництві, він висловив зацікавленість у подальшому вивченні цієї теми на екрані. Раніше режисер казав, що у разі перезапуску «Термінатора» хотів би торкнутися теми штучного інтелекту, а не лише «поганих роботів, що збожеволіли».

Джеймс Кемерон хоче перезапустити «Термінатор»: «Більше про штучний інтелект, ніж про поганих роботів, що збожеволіли»

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: