Новини Софт 31.05.2022 о 12:16 comment views icon

У додатку «Дія» з’являться військові облігації, цифрове пенсійне посвідчення та електронний нотаріат

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Незабаром у мобільному додатку державних послуг «Дія» з’явиться низка нових послуг та документів. Планами щодо подальшого розвитку проєкту за підсумками нещодавньої зустрічі з розробниками поділився міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram.

За словами міністра, команда працює над запуском у «Дії» воєнних облігацій (схоже, у monobank та інших скоро з’явиться конкурент), а також цифрового пенсійного посвідчення та перших функцій електронного нотаріату.

Це одні з дев’яти послуг та документів, які Мінцифра планує запустити «незабаром». Водночас одночасно в роботі їх — десятки, підкреслив міністр.

На нещодавньому пресбрифінгу International Diia Summit в Давосі Мінцифра повідомила, що станом на травень 2022 року додатком «Дія» користуються понад 17,3 млн українців — проти 14 млн, які були на початку лютого 2022 року. Основні цілі, які ставить перед собою команда Михайла Федорова лишаються незмінними

  • 100% держпослуг будуть переведені в онлайн. Якщо послуги немає в онлайні, її немає офлайн.
  • 95% транспортної інфраструктури та населених пунктів покриті швидкісним інтернетом.
  • 6 млн українців залучені до програми розвитку цифрових навичок.
  • 10% — частка IT у ВВП країни.

Раніше відомство запустило спеціальний сайт plan2.diia.gov.ua — на ньому можна знайти не тільки стислий опис по кожній послузі, яка розроблюється спільно з іншими міністерствами, а також відстежувати реалізацію проєктів у режимі реального часу та давати рекомендації. Наразі команда також працює в напрямку міжнародного визнання додатка — цифрові документи в «Дії» готуються визнати Польща, Молдова та ще кілька країн.

Цифрові документи в «Дії» готуються визнати Польща, Молдова та ще кілька країн

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: