Новини Софт 18.08.2022 о 22:23 comment views icon

У Великобританії хакери розсилають поштою заражені флешки в пакуванні інсталяційного комплекту Microsoft Office

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

У жодному разі не можна користуватися неперевіреними зовнішніми накопичувачами даних. Особливо якщо флешки надходять поштою в переконливому пакуванні Microsoft Office (який ви не купували). Хакери використали цей трюк, щоб обдурити довірливих людей у Великій Британії, які вважали, що їм помилково надіслали дороге програмне забезпечення.

У Великобританії хакери розсилають поштою заражені флешки в пакуванні інсталяційного комплекту Microsoft Office

Sky News повідомляє, що пристрій для зберігання даних, зрозуміло, не містить Microsoft Office. Жертви, що підключають накопичувач до своїх комп’ютерів, отримують попередження про зараження системи вірусом. Єдиний спосіб видалити його – зателефонувати за вказаним безоплатним номером.

Після дзвінка людина на іншому кінці лінії пояснює, що потрібно встановити програму, щоб позбавитися вірусу. Це програма віддаленого адміністрування, яка надає шахраю повний контроль над ПК. Після чого …вона направляє постраждалого до команди підтримки Microsoft 365 для «завершення інсталяції».

У Великобританії хакери розсилають поштою заражені флешки в пакуванні інсталяційного комплекту Microsoft Office

Компанія Microsoft підтвердила, що знає про шахрайство та робить все можливе, щоб видалити з ринку будь-які підозрілі неліцензійні чи контрафактні продукти.

Курс-професія "Копірайтер" від Skvot.
40 занять — і ти з упевненістю, скілами та портфоліо зможеш тиснути Apply на вакансії копірайтера.Досвідом і ключами поділяться 2 лекторки та запрошені спікери.
Детальніше про курс

Атака-приманка – рідкісна та складна, але від того ефективна форма фішингу. Найчастіше повідомлення про подарунки у вигляді екземплярів платних програм або інших благ надходять на електронну пошту та скеровують адресата за посиланнями на зловмисне програмне забезпечення.

Про більш витончений варіант шпигунської флешки ITC.ua нещодавно писав.

Нова «Гумова качечка» небезпечніша, ніж будь-коли. Хакер Даррен Кітчен представив нову версію флешки Джеймса Бонда

Джерела: TechSpot, SkyNews


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: