Новини Софт 14.10.2022 о 19:03 comment views icon

В США розпочали розслідування проти Ілона Маска через його поведінку в угоді щодо купівлі Twitter за 44 млрд доларів — Reuters

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У судовому документі, опублікованому 13 жовтня, повідомляється, що Маск фігурує у розслідуванні федеральної влади – хоча не уточнюється про мету слідства і хто саме ним займається.

Як повідомляє Twitter, наприкінці вересня адвокати Маска надали “журнал конфіденційності” із зазначенням документів, які необхідно приховати. У переліку згадувалися чернетки електронного листа від 13 травня до Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) та слайд-презентація до Федеральної торгової комісії (FTC).

“Ця гра в хованки має закінчитися”, – йдеться у заяві компанії.

Документи були надані до суду 6 жовтня – того ж дня, коли суддя Кетлін Маккормік призупинила судовий процес між двома сторонами після того, як Маск сказав, що продовжить угоду на 44 млрд доларів.

Алекс Спіро, повірений Маска, сказав Reuters, що судовий позов Twitter був “невірним рішенням”, і заявив:

“Це керівники Twitter перебувають під федеральним розслідуванням”.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

У Twitter відмовилися коментувати заяву Спіро та розслідування щодо Маска. Ні SEC, ні FTC теж поки що не коментували ситуацію.

Раніше Комісія з цінних паперів і бірж піддала сумніву заяви Маска про придбання Twitter, а також те, коли було розкрито інформацію про 9% акцій (які він накопичив до оголошення про свою заявку, що вказувало на те, що він мав намір бути пасивним акціонером). Пізніше Маск повторно подав заяву, щоб зазначити, що він був активним інвестором.

У червні Комісія запитала Маска у листі, чи внесе він поправки до своїх публічних документів, щоб відобразити свій намір призупинити угоду або відмовитися від неї.

Сайт The Information повідомляв у квітні, що Федеральна торгова комісія США ретельно вивчає, чи Маск не порушив вимоги антимонопольного законодавства щодо звітності, що стосується намірів інвестора бути пасивним або активним акціонером.

У червні Twitter заявив, що угода з Маском щодо поглинання пройшла період очікування антимонопольного законодавства для розгляду Федеральною торговою комісією та Міністерством юстиції США.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Маккормік дала Маску час до 28 жовтня, щоб закрити угоду. Якщо на той час вона не буде укладена, дату судового розгляду буде призначено на листопад.

Раніше стало відомо, що SpaceX відмовляється далі фінансувати роботу Starlink в Україні та просить Пентагон взяти витрати на себе. Це все сталося на тлі різкої критики Ілона Маска українцями, викликаної його нещодавньою пропозицією припинити війну за рахунок передачі Криму Росії та нейтралітету України.

Джерело: Reuters


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: