Новини Пристрої 15.02.2024 о 08:20 comment views icon

Ейфорія минає: власники повертають Apple Vision Pro через дискомфорт, замалу продуктивність або непотрібність

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Ейфорія минає: власники повертають Apple Vision Pro через дискомфорт, замалу продуктивність або непотрібність

Деякі користувачі вже награлися з гарнітурою суміщеної реальності Apple Vision Pro за $3500 та повертають її назад в магазин. За останні кілька днів у соціальних мережах з’явилася хвиля повідомлень власників Vision Pro, які сповістили світ, що повертають придбані гарнітури. Apple дозволяє повернути будь-який продукт протягом 14 днів після покупки — для першої хвилі покупців Vision Pro це актуально як ніколи.

Дискомфорт під час використання є однією з найбільш згадуваних причин повернення. Люди кажуть, що гарнітура викликає у них головний біль та викликає порушення руху. Користувачі скаржаться на вагу пристрою та центр маси, що знаходиться попереду. Є навіть свідчення, що використання пристрою призвело до розриву кровоносної судини в оці. Втім, користувачі VR-гарнітур протягом багатьох років неодноразово повідомляли про сухість і почервоніння очей.

«Не дивлячись на те, що вона настільки чарівна у використанні, як я сподівався, її було просто надто незручно носити навіть протягом короткого періоду часу як через вагу, так і через дизайн ремінця. Я хотів нею користатися, але побоювався надягати. Це просто занадто дорого і громіздко навіть намагатися звикнути до постійних головних болів і напруги очей, які я відчував. Я повернуся, коли вийде наступна», — каже Паркер Ортолані з The Verge.

Кожне людське тіло унікальне, що є проблемою для масового виробництва пристроїв для носіння. Комфорт неминуче приноситься в жертву — і це різним чином впливає на людей. У розумних годинниках справа часто зводиться до розміру та ваги корпусу порівняно з зап’ястям. Розумні каблучки впираються у розміри пальців: багато людей мають інший розмір або проблеми з набряками. Для розумних окулярів та гарнітур низьке перенісся може означати, що пристрій просто зіслизне з обличчя або не блокуватиме належним чином світло.

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Але апаратне забезпечення — не єдина проблема. Люди скаржаться на те на те, що Vision Pro не забезпечує достатньої продуктивності за свою ціну. Один з користувачів зазначив про запаморочення голови та непридатність пристрою для виконання роботи. Інший написав, що «досвід кодування не переконав [його]», а проблеми з фокусуванням викликали головний біль.

«Якщо я не використовую це для продуктивності, і якщо я не люблю це для розваг, і якщо на ньому недостатньо ігор, я просто не можу виправдати його збереження», — написав один з користувачів Reddit.

Why I am (tragically) returning
byu/GlobalPerception593 inVisionPro

Для Картера Гібсона, старшого менеджера, який керує спільнотою та займається модерацією в Google, гарнітура є недостатньо зручною та продуктивною:

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

«Важко користуватися багатозадачністю [та переходити] між вікнами. Деякі типи файлів просто не підтримуються на Vision Pro».

Багато людей, котрі хотіли повернути Vision Pro, зазначили, що хотіли б спробувати Vision Pro наступного покоління. Інші підкреслювали, що проблема була не стільки в технології, скільки у відсутності кілер фіч або комфорту. Але хоча скарг і відносно багато, поки нема статистики, наскільки повернення Vision Pro є масовими.

Марк Цукерберг затестив гарнітуру Apple Vision Pro: «Quest 3 — краща, і крапка»

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: