Новини Новини 11.04.2022 о 16:49 comment views icon

YouControl, Artellence та СБУ випустили додаток «ТиХто» для швидкої перевірки людей на блокпостах та під час комендантської години. Він допоможе боротися з диверсантами та зрадниками (доступно на iOS та Android)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

ІТ-компанія YouControl, що розробляє сервіси на основі відкритих даних, спільно з Artellence (займається технологіями штучного інтелекту та машинного навчання) за підтримки СБУ розробили безкоштовний додаток під назвою «ТиХто» (TyHto) для швидкого виявлення на блокпостах, на вулиці під час комендантської години, на вході в укриття або де завгодно диверсантів та колаборантів. Він стане в нагоді представникам ЗСУ, ТРО, СБУ, нацгвардії, державних органів, волонтерам та мунварті. Але доступний і для всіх бажаючих.

«Ця програма – унікальна та ефективна розробка. За відгуками співробітників контррозвідки СБУ, які протестували програму, вона не має аналогів. Основні переваги: ​​велика кількість публічних джерел інформації, технології порівняння осіб, пошук фото у соцмережах тощо. Таким чином, у сепаратистів, учасників ДРГ та просто прихильників «руського міра» не залишається шансів прослизнути непоміченими. «ТиХто» розпізнає усіх», — сказано в заяві пресслужби YouControl.

Програма працює на основі даних, необхідних для ідентифікації особи у воєнний час. І якщо відповідність фото в паспорті особи, що пред’являє, в багатьох випадках можна звірити візуально, то певні аспекти можна перевірити тільки за допомогою реєстрів. Наприклад:

  • якщо паспорт значиться як втрачений чи недійсний;
  • особа розшукується МВС чи СБУ;
  • у розшуку знаходиться автомобіль.

Крім того, додаток співвідносить дані особи зі списками сепаратистів, терористів, ДРГ та підсанкційних осіб та базою сайту «Миротворець».

«Все це можна з’ясувати за хвилину, знаючи лише ПІБ, номер паспорта, дату народження. Окремо можна перевірити автомобіль за номером», — йдеться у публікації.

Також можна сфотографувати людину та її фото у паспорті, щоб система встановила відповідність або невідповідність.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Розробники запевнили, що «ТиХто» не містить, не зберігає і не передає персональні дані, а лише містить публічні дані з відкритих реєстрів. Завантажити додаток можна в магазинах Google Play та App Store.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: