Новини Україна 07.11.2022 о 15:04 comment views icon

З 14 грудня в Україні з’явиться можливість отримання посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспорту виключно в електронному вигляді

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

4 листопада Кабінет міністрів України ухвалив зміни до постанов, що регулюють отримання посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію ТЗ — з 14 грудня можна буде відмовитись від пластикових бланків та оформляти ці документи виключно в електронному вигляді, не відвідуючи сервісний центр МВС.

Це означає, що електронні варіанти документів стануть не просто еквівалентом фізичним пластиковим документам, а зможуть їх повністю замінювати. Якщо раніше при реєстрації авто або при отриманні посвідчення водія обов’язковим було оформлення пластикових бланків цих документів, то починаючи з 14 грудня у разі отримання послуги онлайн від бланків можна буде відмовитися.

Замовити та отримати Е-посвідчення або Е-свідоцтво можливо буде через електронний кабінет водія або через застосунок “Дія”. При цьому громадянин сплачує тільки за адміністративну послугу, тобто, без врахування вартості бланкової продукції (орієнтовно 254₴ при отриманні посвідчення водія вперше).

«Це фінальний підзаконний акт, спрямований на правове врегулювання процедури отримання електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу»,

Богдан Драп’ятий,

заступник Міністра внутрішніх справ України

Повністю відмовлятися від “пластику” поки не планують — традиційні пластикові бланки за бажання можна буде отримати в сервісному центрі МВС.

Посвідчення водія знову можна обміняти та відновити онлайн

Англійська для початківців.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: