Новини Крипто 21.10.2022 о 16:02 comment views icon

Зима близько: країни ЄС мають бути готовими до заборони криптомайнінгу – Європейська комісія

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Члени Європейського союзу мають бути готовими до того, щоб повністю заблокувати майнінг криптовалют. Про це йдеться у заяві Європейської комісії. ЄС також розробляє маркування енергоефективності для блокчейнів.

Причиною такого рішення є підготовка європейського регіону до зими із низкою невизначених обставин. Необхідність в обмеженнях виникла у зв’язку з перебоями постачання газу з Росії. Деякі учасники побоюються високих цін на енергоносії, нестачі електроенергії та відключення енергопостачання.

«У разі необхідності скидання навантаження в системах електропостачання держави-члени [ЄС] також мають бути готові припинити видобуток крипто активів», – йдеться у документі.

Під скиданням навантаження мається на увазі навмисне відключення постачання електроенергії певним споживачам з боку енергетичних компаній, щоб уникнути обвалення всієї мережі.

Додатково Єврокомісія має намір «покласти край податковим пільгам та іншим фіскальним заходам на користь крипто-майнерів, які нині діють у деяких державах-членах». Ці заходи розглядаються як інструмент впливу у довгостроковій перспективі.

«У найближчі місяці та роки Комісія має намір зробити різні кроки для розвитку цифрових енергетичних послуг за одночасного забезпечення енергоефективного сектору ІКТ (інформаційних та комунікаційних технологій), включаючи … маркування енергоефективності для блокчейнів», — також йдеться у заяві Комісія.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Європейська комісія стверджує, що енергоспоживання криптомайнінгу збільшилося на 900% за 5 років, досягнувши близько 0,4% світового споживання електроенергії. При цьому на Європу припадає 10% світового майнінгу на основі концепції proof-of-work. До 2025 року Комісія планує надати ще один звіт з цієї теми, в якому можуть бути рекомендовані подальші заходи щодо скорочення енергоспоживання криптовалютами.

Джерело: coindesk

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: