Новости Новости 19.08.2021 в 14:39 comment views icon

ЄС визнав українські COVID-сертифікати в «Дії»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Сьогодні Єврокомісія ухвалила рішення щодо взаємного визнання цифрових сертифікатів COVID-19 (так званих «ковідних сертифікатів») виданих Україною та ЄС, завдяки чому українці знову зможуть безпечно подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія, повідомляють у Мінцифрі.

Оновлено [17:58]:

Пресслужба Єврокомісії повідомила, що українські COVID-сертифікати будуть прийматимуть у країнах Європейського Союзу із 20 серпня. Аналогічні рішення про еквівалентність ухвалено також для Північної Македонії та Туреччини.

«Цей документ можна отримати в застосунку «Дія» тим українцям, які пройшли повний курс вакцинації. Український цифровий COVID-сертифікат дозволяє вільно подорожувати до Європейського Союзу і відтепер визнається для пред’явлення всередині країн ЄС»

Денис Шмигаль

прем’єр-міністр України

Сертифікат з’явиться поруч з іншими цифровими документами в «Дії». Вже завтра, 20 серпня, відбудеться спільний онлайн-брифінг Мінцифри, МОЗ та ЄС. Там обіцяють розповісти всі деталі про проєкт, його технічну частину, як все буде працювати та коли українці зможуть подорожувати з сертифікатами в «Дії»

Подія буде транслюватись у прямому етері на YouTube-каналі КМУ та офіційній сторінці Мінцифри у Facebook — початок о 10:00. Запитання до спікерів можна поставити в цій формі до 08:00 20 серпня.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Бета-тестування «ковідних сертифікатів» в Дії, які призначені для спрощення закордонних подорожей, запустили 1 липня. Того ж дня Євросоюз офіційно запустив власний цифровий сертифікат COVID-19. Днями Мінцифра розширила програму тестування COVID-сертифікатів у Дії на Android (до цього часу бета-тест обмежувався платформою iOS).

Мінцифра розширює бета-тестування COVID-сертифікатів у Дії на Android


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: