Новости Новости 20.05.2021 в 12:52 comment

Дистанційка у смартфоні. МОН та Мінцифра запустили мобільний застосунок «Всеукраїнська школа онлайн»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

МОН та Мінцифра повідомили про запуск мобільного застосунку «Всеукраїнська школа онлайн», який забезпечить школярам 5-11 класів простий та зручний доступ до розміщених на платформі необхідних навчальних матеріалів з їхніх смартфонів.

Застосунок ВШО вже доступний для операційної системи Android, яку мають понад 80% користувачів платформи. Додаток можна безкоштовно завантажити з офіційних онлайн-магазинів Google Play Market та Huawei AppGallery. Версія для iOS вийде найближчим часом. Судячи з усього, наразі вона проходить стандартну модерацію в магазині Apple.

У застосунку є доступ до всіх курсів і матеріалів, розміщених на платформі. Також учні можуть брати участь в обговореннях та комунікувати зі своїми однокласниками. Розробники обіцяють поступово розширювати можливості додатку, покликаного стати інструментом для зручного навчання з мобільних пристроїв,

Згідно з дослідженням Державної служби якості освіти, 89% учнів для дистанційного навчання використовують саме смартфони, повідмовляють у Мінцифрі.

На початку квітня на сайті  ВШО з’явилася функція «Кабінет учителя»: вчителі отримали змогу збирати учнів у віртуальні класи, призначати курси для перегляду, організовувати дискусії та переглядати успішність учнів і учениць на курсі. Наступний крок для ВШО — перенести в онлайн-формат всю шкільну програму для 5-11 класів. Планується завершити створення контенту до початку нового навчального року.

  • «Всеукраїнська школа онлайн» — національна платформа для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи (5-11 класів), розроблена МОН спільно з Мінцифрою. ЇЇ запуск відбувся 11 грудня 2020 року. На платформі розміщені відеоуроки, тести та матеріали з 18 шкільних предметів.
  • Наразі на платформі вже понад 1500 уроків та понад 167 тисяч користувачів (125 тисяч учнів, 34 тисячі вчителів та більш як 8 тисяч слухачів).
  • Велика трійка мобільних операторів (Київстар, Vodafone та lifecell) забезпечує безлімітний нетарифікований доступ до платформи ВШО.

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: