Новости Новости 18.05.2021 в 16:00 comment

MacPaw відкриє унікальний інтерактивний музей Apple у Києві, який налічує понад 300 продуктів компанії

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Сьогодні, 18 травня 2021 року, у Міжнародний день музеїв українська ІТ-компанія MacPaw анонсувала роботу над новим музеєм Apple, відкриття якого відбудеться незабаром. Колекція музею налічує понад 300 продуктів Apple і буде доступна для відвідувачів у новому просторі MacPaw. Інтерактивний музей буде знайомити відвідувачів з історією компанії Apple та демонструвати еволюцію технологій.

У 2017 році MacPaw анонсувала відкриття музею вінтажних Mac-комп’ютерів у своєму офісі. На той час колекція налічувала близько 70 експонатів, які компанія купила на аукціоні в легендарного сервісного центру Tekserve в Нью-Йорку. Згодом компанія MacPaw придбала унікальну збірку техніки Apple у приватного польського колекціонера, значно збільшивши колекцію. Зараз колекція налічує 323 експонати, частина з яких буде представлена у новому просторі компанії — MacPaw Space.

Особливі екземпляри колекції:

  • Macintosh 128k з підписом Стіва Возняка
  • Macintosh Portable, перший «портативний» комп’ютер Apple вагою понад 7 кг. Цей Mac підписаний усією командою, яка над ним працювала.
  • Twentieth Anniversary Macintosh, який на момент анонсу коштував $7499. Співробітники в смокінгах доставляли ТАМ клієнтам у лімузині та допомагали з його установкою.
  • iBook Clamshell — перший комп’ютер з мережевою картою AirPort, який вперше забезпечив масовий бездротовий доступ до Інтернету.

Над концепцією музею працювала Photinus студія, яка відома своїми проєктами для Національного художнього музею України, ООН, та Ukrаine WOW. Над дизайном простору MacPaw Space працює студія Baraban Architecture Crew.

«Компанія Apple надихнула мільйони людей своїм унікальним і прогресивним підходом до дизайну продуктів. Деякі з них є справжніми витворами мистецтва. Ми щасливі, що маємо змогу представити ці культові експонати для всіх прихильників Apple і не тільки, — коментує Олександр Косован, CEO і засновник MacPaw. — Коли ми придбали нашу першу колекцію Mac-комп’ютерів, то не могли зробити її загальнодоступною, тоді як кількість запитів на екскурсію постійно зростала. Тому це чудова новина, що скоро музей буде відкритий для всіх».

MacPaw Space — це новий проєкт MacPaw, що знаходиться на завершальній стадії робіт. Простір має на меті стати платформою, де люди зможуть ділитися ідеями та знаходити підтримку однодумців, щоб втілити їх у життя.

Англійська для IT.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Окрім нового музею Apple, у MacPaw Space будуть проходити зустрічі, лекції, майстер-класи та воркшопи. У Space планують 100% безготівковий розрахунок із системою безконтактних платежів та можливістю придбати квитки на сайті. Гості музею зможуть відвідати екскурсію не тільки у приміщенні MacPaw Space, а й онлайн.

«Для нас важливо зробити інноваційний простір для тих, хто прагне творити та ділитися натхненням та ідеями з іншими. Карантин вніс свої корективи, тому ми вирішили створити також digital-версію музею. Це не менш складна задача, адже хочемо не просто відтворити «фізичний» маршрут, а запропонувати саме онлайн-рішення», — розповідає Надя Колесникова, Project Manager MacPaw Space.

Зазначимо, що компанія MacPaw спеціалізується на розробці програмного забезпечення для macOS, iOS, Android та Windows. За 12 років на ринку команда MacPaw запустила понад 10 продуктів, серед яких CleanMyMac X, Setapp, Gemini Photos та ClearVPN. Програми MacPaw встановлені на кожному п’ятому комп’ютері Mac у світі.

Джерело: MacPaw

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: