Новости Новости 06.01.2021 в 21:47 comment

Що показала Samsung на презентації «Перший погляд 2021»: 4K та 8K телевізори Neo QLED з підсвічуванням Mini-LED, цілковито нові Micro-LED та оновлені дизайнерські Frame

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Samsung анонсував поліпшену серію 4K та 8K телевізорів QLED модельного ряду 2021 року, яка відрізняється технологією Mini-LED, а також преміальну серію Micro-LED, яка виділяється відсутністю окремого шару підсвітки й об’єднує в собі мільйони самовипромінюючих неорганічних світлодіодів.

Neo QLED

Технологія забезпечує вищу контрастність, більш динамічний HDR і вищу точність передачі кольору в порівнянні з ЖК-моделями минулих поколінь завдяки використанню більшої кількості світлодіодів меншого розміру, зосереджених в більшій кількості зон.

Раніше перевести свої телевізори на технологію Mini-LED вирішили LG та TCL. Ми розповідали детально про переваги технології Mini-LED в одному із наших попередніх матеріалів. Для просування нової лінійки Samsung створила окремий бренд — Neo QLED.

Підсвітка Quantum Mini LED керується технологією Quantum Matrix і потужним процесором Neo Quantum, оптимізованим спеціально для Neo QLED. Розміри Quantum Mini LED — лише 1/40 висоти звичайного світлодіода. Замість лінзи для розсіювання світла й корпусу, що фіксує світлодіод на місці, Quantum Mini LED складається з надзвичайно тонких мікрошарів, наповнених куди більшою кількістю світлодіодів.

Neo QLED збільшує шкалу яскравості до 12-бітової, що має 4096 рівнів, роблячи темні зони світлішими, а світлі – яскравішими. Процесор Neo Quantum забезпечує розширені можливості масштабування. Використовуючи до 16 різних нейромережевих моделей, кожну з яких було натреновано AI-масштабуванням і технологією глибинного навчання, процесор здатен оптимізувати якість зображення до 4К й 8К незалежно від його початкового стану.

Samsung Neo QLED 8K 2021 року виконані в дизайні Infinity One з ледь помітними рамками. Новий тонкий модуль One Connect для з зовнішніх підключень кріпиться до задньої панелі телевізора, що полегшує встановлення й не обтяжує житловий простір. Функція об’ємного звуку Object Tracking Sound Pro (OTS) проєктує динамічне звучання відповідно до переміщення об’єктів на екрані, а SpaceFit Sound аналізує фізичне середовище навколо встановленого телевізора й створює захопливе аудіо, підібране спеціально до зовнішніх умов.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

У лінійці 2021 року з’являються такі функції, як переміщення заголовків (Caption Moving), приближення жестової мови (Sign Language Zoom), а також можливість виводити звук через кілька пристроїв водночас (Multi-Output Audio), що дасть людям із частковою чи повною втратою слуху чи зору змогу оптимізувати перегляд відповідно до своїх потреб і вподобань.

Серед інших функцій можна відмітити Samsung Health з функцією особистого тренера, ігрові режими 21:9 та 32:9 (функції Super Ultrawide GameView), AMD FreeSync Premium Pro, Google Duo та інтеграцію Office 365.

Усього в рамках серії Neo QLED компанія Samsung анонсувала дві 8K моделі (QN900A і QN800A) та три 4K (QN95A, QN90A і QN85A). У всіх моделей буде підтримка HDMI 2.1, частота оновлення 120 Гц та набір фірмових технологій компанії. Ми детальніше розповімо про них в окремій статті. Детальні характеристики, ціни та дати початку продажу поки не повідомляються.

Micro-LED

Що показала Samsung на презентації «Перший погляд 2021»: 4K та 8K телевізори Neo QLED з підсвічуванням Mini-LED, цілковито нові Micro-LED та оновлені дизайнерські Frame

Якщо говорити узагальнено Micro-LED — це еволюційний розвиток вже добре знайомої нам технології OLED, яка широко використовується в користувацьких телевізорах, моніторах та мобільних пристроях преміального класу. Але на відміну від OLED, в MicroLED використовуються самовипромінюючі світлодіоди з неорганічних матеріалів. На тлі OLED-технології MicroLED вигідно вирізняється вищою яскравістю (до 30 разів), зниженим енергоспоживанням, але що важливіше, такі дисплеї повинні бути довговічнішими та не схильні до вигоряння. Крім того, MicroLED дозволяє створювати полотна великих діагоналей та нестандартної форми.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Лінійка Samsung Micro-LED застосовує мікрометрові світлодіоди, що усуває потребу у фоновому підсвічуванні й фільтрах кольору, як це роблять звичайні дисплеї. 24 млн індивідуально контрольованих світлодіодів самопідсвічуються й відтворюють реалістичні кольори.

Термін служби світлодіодів складає 100 000 годин або 10+ років, за оцінкою виробника.

Samsung анонсувала дві моделі з технологією Micro-LED у розмірах 110 та 99 дюймів. Обидві мають роздільну здатність 4K, підтримують режим Split Screen 4×4, HDMI 2.1, частоту оновлення 120 Гц та аудіо 5.1. Подробиць щодо цін та дати старту міжнародних продажів поки немає. Місяць тому Samsung анонсувала 110-дюймову модель Micro-LED у Південній Кореї, де вона доступна за гуртовою ціною 170 мільйонів корейських вон — це трішки більше ніж 156 тисяч доларів або 4,4 мільйона гривень.

Samsung представила первый потребительский MicroLED-телевизор за 156 тысяч долларов

Оновлена лінійка дизайнерських телевізорів Frame 2021 року

The Frame 2021 року успадкувала дизайн і всі переваги моделі минулого покоління, водночас отримавши декілька суттєвих покращень. Нова модель на 46% тонша за своїх попередників, що відповідає глибині традиційної картинної рамки. Щоб гармонійно доповнити естетику будь-якого приміщення, нова змінна рамка доступна в п’яти кольорах і двох стилях – Modern і Beveled.

Що показала Samsung на презентації «Перший погляд 2021»: 4K та 8K телевізори Neo QLED з підсвічуванням Mini-LED, цілковито нові Micro-LED та оновлені дизайнерські Frame

Підписники платного сервісу Art Store отримують доступ до галереї із більш ніж 1400 ретельно підібраних витворів мистецтва. Оновлений штучний інтелект краще аналізує індивідуальні вподобання й влучніше рекомендує витвори мистецтва.

Пульт дистанційного керування на сонячних батарейках

 

Для нової серії Samsung створила пульт дистанційного керування із вбудованим фотоелектричним модулем. Завдяки цьому вбудований в пристрій акумулятор може підзаряджатися від сонячного світла. Також пульт оснащено портом USB-C для швидкого заряджання від мережі. За даними компанії, внутрішня батарея може прослужити до семи років, що відповідає середньому життєвому циклу телевізора. Прогнозується, що протягом семи років це допоможе запобігти відходам від 99 млн батарейок типу ААА.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: