Новости Новости 24.01.2022 в 15:18 comment views icon

The Washington Post: у разі нападу на Україну США готові ввести експортні санкції та залишити Росію без напівпровідників та електроніки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новостей

Адміністрація президента США Джозефа Байдена готова ввести нові експортні обмеження відносно Росії, якщо відбудеться її вторгнення в Україну – припинить постачання напівпровідників. В такому разі, постраждають усі стратегічні російські галузі: від штучного інтелекту та квантових обчислень до цивільної аерокосмічної діяльності. Обмеження можуть розширити, що потенційно позбавить громадян Росії деяких смартфонів, планшетів та ігрових консолей. Про це повідомила газета The Washington Post.

Такі кроки розширять охоплення санкцій США за межі фінансових цілей до застосування зброї, яка використовувалася лише одного разу — проти китайського технологічного гіганта Huawei. Вперше в історії компанія зазнала падіння щорічного доходу, минулого року — майже на 30%.

У публікації The Washington Post говориться: практично все електронне обладнання включає крихітні компоненти, глобальний дефіцит яких нині спостерігається. На планеті майже немає напівпровідників, які б не виготовлялися за допомогою американських інструментів або програмного забезпечення. Адміністрація Байдена може спробувати змусити компанії інших країн припинити експорт цих видів товарів до Росії.

За даними видання, офіційні особи у Вашингтоні працюють з союзниками у Європі та Азії над тим, щоб розробити варіант норм, націлених на зупинку постачання найважливіших компонентів для галузей, щодо яких у російського лідера Володимира Путіна є «великі амбіції».

За даними Reuters, кілька днів тому Білий дім попередив американську індустрію мікросхем бути готовим до нових обмежень на експорт до Росії. Зокрема, потенційно блокувати доступ країни до глобальних постачань електроніки.

12 січня Сенат США опублікував проєкт персональних санкцій проти президента Росії, які можуть пустити в дію у випадку вторгнення Росії в Україну. Йому та іншим російським високопосадовцям заборонять в’їзд в США та заморозять активи.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

23 січня The Telegraph писав, що Велика Британія може підтримати відключення Росії від SWIFT у разі вторгнення в Україну. Водночас держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Америка поки що не вводитиме санкцій проти Росії, щоб не втратити «ефект стримування».

Тим часом Державний департамент США, Велика Британія та Австралія дозволили добровільний від’їзд державних службовців з України та зобов’язали їх вивезти з країни членів сімей.

Литва, Естонія та Латвія готові у разі необхідності передати Україні летальну зброю, зокрема ракетні комплекси Javelin та зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: