Новости Новости 05.05.2021 в 21:18 comment

У Раді зареєстрували законопроєкт щодо прописки онлайн

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Сьогодні у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт, мета якого — зробити прописку декларативною.

«Ми скасуємо довідку про реєстрацію місця проживання — той аркуш паперу, який були змушені носити із собою власники ID-карт. Крім того, ми приберемо штамп у паспорті про реєстрацію місця проживання, а також відв’яжемо прописку від багатьох життєвих ситуацій, де вона справді не є потрібною».

Мінцифра

Як зазначають у Мінцифрі, після ухвалення законопроєкту послуга стане доступною незалежно від типу документу — паспорт-книжечку або ID-картку. Також можна буде подати заяву про призначення пенсії та її отримання — незалежно від місця роботи чи проживання. Крім того, візит до військкомату під час зміни місця реєстрації не буде необхідним.

У межах експериментального проєкту запрацює обіцяна послуга з електронної реєстрації місця проживання в Дії за одну добу. Послуга стане доступною відразу після презентації на Diia Summit, який відбудеться у травні (конкретна дата поки невідома).

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: